Fudbal

Mamić platio 5 miliona, brani se sa slobode

Fudbalski menadžer Mario Mamić izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu. On je u zamjenu za odbranu sa slobode uplatio sudu kauciju od pet miliona kuna (656.000 eura) u gotovini.
Mamić platio 5 miliona, brani se sa slobode
Portal AnalitikaIzvor

Sud je prvo prihvatio zahtjev da se kaucija isplati većinom u nekretninama i djelimično u novcu, što je i učinjeno, ali je naknadno neko u ime fudbalera Eduarda da Silve stavio zabranu na nekretninu Božidara Šikića koja je trebalo da bude jemstvo za Mamića, prenijela je Hina.

Mamićev advokat Čedo Prodanović rekao je ranije da zbog toga nisu da mogli da koriste Šikićevu nekretninu, pa su u srijedu sakupili novac i danas platili kauciju u punom iznosu. 

Iako smatra da je tužba izmišljena, Prodanović je naveo da više nisu mogli da čekaju jer bi postupak prigovora trajao predugo. Prodanović je siguran da tužbu, u kojoj se tvrdi da mu je Šikić dužan novac, nije pisao Da Silva jer se on nalazi u Brazilu. 

Prije nego što je pušten, Mamić je dovoden na sud đe je obećao da će se na slobodi pridržavati određenih mjera opreza, među kojima je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima. Sud je u srijedu prihvatio izmijenjenu ponudu kaucije i za preduzetnika Sandra Stipančića. 

Zbog navodnog izvlačenja novca iz Dinama, Uskok još tereti izvršnog predsjednika kluba Zdravka Mamića i preduzetnika Igora Krotu, koji nije ni ponudio kauciju. Sud je u poneđeljak prihvatio izmenjeni predlog jemstva za Zdravka Mamića koji je u drugom pokušaju ponudio jednu nekretninu i nešto više od 6,3 miliona kuna u gotovini. 

Prema novom prijedlogu, Mamić će moći da se brani sa slobode uz upis založnog prava na kuću u Samoboru, koja je procijenjena na 7,63 miliona kuna, dok će ostatak do 14 miliona (1,8 miliona eura), koliko mu je ranije određeno za izlazak iz Remetinca, uplatiti u gotovini. (B92)

Portal Analitika