Politika

Bečić: Demokrate samostalno na izbore

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da će ta partija samostalno izaći na naredne parlamentarne izbore, a ne u koaliciji sa nekom drugom strankom.
Bečić: Demokrate samostalno na izbore
Portal AnalitikaIzvor

Bečić je, gostujući u emisiji "U Centar" RTCG autora Andrije Nikolića poručio da Demokratska Crna Gora ide samostalno na naredne izbore i da neće biti u predizbornoj koaliciji sa pokretom URA i Demosom.

"Mi sa tim subjektima imamo zdrave, partnerske odnose, ali na izborima ćemo nastupiti samostalno", naveo je Bečić.

On je ocijenio da nikad više nego danas nije bilo veće šanse da, uz sinhronizovano djelovanje, opozicija pobijedi na izborima. Bečić je ocijenio i da su Demokrate, od osnivanja, bile napadane brutalno, ne samo od strane vlasti već i od strane tradicionalne opozicije, čime je bio veoma iznenađen.

Crna Gora je, kako tvrdi Bečić, jedina zemlja u Evropi u kojoj se 13 mjeseci nakon usvajanja izbornog zakonodavstva ne mogu održati slobodni izbori.

"Jasno je da izbora u Crnoj Gori ne može biti dok se ne eliminišu zloupotrebe, primjene zakoni i treba da je potpuno jasno da je vrijeme pokradenih izbora prošlo", ocijenio je Bečić.

Radna grupa parlamentarnog dijaloga za pripremu izbora pokazala je  određene pozitivne korake, ocijenio je Bečić.

Međutim ne isključuje ni bojkot izbora ukoliko ne dođe do dogovora o održavanju, kako kaže, slobodnih i fer izbora.

Lider demokrata je ponovio da je, po njima, najbolje rješenje do izbora formirati nestranačku vladu sa autoritetima u svim oblastima.

 Što se tiče pitanja članstva Crne Gore u NATO-u, Bečić je naglasio da Demokrate neće ulaziti u zamku podjela koje, kako je kazao, direktno duvaju u jedra DPS-a i Mila Đukanovića.

Odluku o članstvu u NATO-u treba donijeti na referendumu, smatra Bečić.

On je poručio da bi predsjednik Vlade i lider DPS-a Milo Đukanović trebalo da podnese ostavku na te funkcije nakon današnjeg hapšenja njegovog dugogodišnjeg najbližeg saradnika Svetozara Marovića.  

(RTCG)

 

Portal Analitika