Društvo

Olgica Rašović najbolja na takmičenju o poznavanju engleskog jezika

British Council je u subotu, 12. decembra, organizovao peto godišnje takmičenje Montenegro English Challenge, ovoga puta u saradnji sa Udruženjem nastavnika engleskog jezika ELTAM, na kome je prvo mjesto osvojila učenica podgoričke OŠ "Oktoih" Olgica Rašović.
Olgica Rašović najbolja na takmičenju o poznavanju engleskog jezika
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz British Council-a, u pitanju je online takmičenje o poznavanju engleskog jezika i kulture za učenike sedmog, osmog i devetog razreda svih osnovnih škola u Crnoj Gori, a pobjednicima će nagrade biti uručene u utorak, 22. decembra.

"Učenici su odgovarali na 50 pitanja o britanskoj muzici, filmu, sportu, geografiji , istoriji, ali i gramatici, vokabularu, frazama–jednom riječju o engleskom jeziku i kulturi. O svemu tome učenici su se pripremali na sajtu British Council-a, koji nude zabavan način učenja engleskog za sve uzraste kroz moderne tehnologije", navodi se u saopštenju.

Takmičenju su mogli pristupiti svi zainteresovani učenici datog uzrasta, a ove godine  prijavilo se skoro 800 učenika, što je za 200 više nego prethodne.

"Oko 500 učenika uspjelo je da odgovori na sva pitanja u zadatom vremenskom roku od 30 minuta. Učenici su pristupali online takmičenju od kuće. Pitanja i zadaci su bili nestandardni i različiti od onih koje učenici obično dobijaju na državnom takmičenju ili u školi", dodaje se u saopštenju.

British Council  je vodeća međunarodna organizacija iz Velike Britanije za kulturne odnose i obrazovanu saradnju. Kroz rad sa partnerima u Crnoj Gori, ona predstavlja britansku izvrsnost, inovacije i kreativnost.

Portal Analitika