Abiznis

Đukanović: Vlada otvorena za nastavak saradnje sa Poli grupom

Crna Gora i Kina imaju odličnu saradnju, potvrđenu zajedničkim razvojnim projektima, i iskazao otvorenost Vlade za nastavak saradnje, prije svega u oblasti saobraćajne infratsrukture, energetike, razvoja Luke i industrijskog parka, saopšteno je tokom sastanka premijera Mila Đukanovića i delegaciju kineske Poli Grupe koju je predvodio predsjednik kompanije Vang Lin Erik.
Đukanović: Vlada otvorena za nastavak saradnje sa Poli grupom
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju Vlade se ističe da je posjeta Poli grupe Crnoj Gori rezultat uspješnih sastanaka i razgovora na nedavnom samitu šefova vlada Centralne i Istočne Evrope koji je održan u kineskom gradu Sudžou.

Vang Lin je iskazao zadovoljstvo prilikom da posjeti Crnu Goru i punu odlučnost te grupe za realizaciju projekata o kojima je razgovarano u Kini, prije svega  nastavku izgradnje auto-puta, izgradnji Jadransko-jonskog puta, projekte u oblasti energetike, izgradnje turističkih kapaciteta kao i u oblasti zbrinjavanja komunalnog otpada.

“Značajan potencijal za saradnju u narednom periodu, prepoznat je i u trilateralnom odnosu između fondova EU, crnogorskih projekata i kineskih partnera”, navedeno je u saopštenju Vlade.

Portal Analitika