Fudbal

Čelsi otpuštio Murinja!

Engleski šampion Čelsi otpuštio je menadžera Žozea Murinja zbog očajnih rezultata ove sezone, prenosi BBC.
Čelsi otpuštio Murinja!
Portal AnalitikaIzvor

Londonski tim je doživio devet poraza u prvih 16 kola pa trenutno zaostaje čak 20 bodova za liderom Premijer lige Lesterom. Već nekoliko puta čelnici tima sa Stamford Bridža su davali povjerenje Portugalcu uprkos lošim rezultatima, ali je posljednji poraz upravo u Lesteru u poneđeljak presudio trofejnom treneru.

Otkaz je dobio sedam mjeseci nakon osvajanja titule, a četiri po produžetku ugovora na četiri godine. Navodno će mu klub isplatiti ostatak od 12 miliona funti za ovu sezonu, dok se odrekao ostatka od 40 miliona predviđenih pomenutim ugovorom. 

"Iako je Murinjo bio veoma trofejan širom Evrope, nije uspio da osigura dugoročan uspjeh i nasljeđe. Ispred Romana Abramovića je sada velika odluka kome prepustiti šampionski tim bez samopouzdanja", komentar je sportskog urednika prestižnog BBC-ja. 

Kao potencijali nasljednici pominju se Gus Hidink, Brendan Rodžers, Huande Ramos, Karlo Anćeloti i Žozep Gvardiola. Murinjo ostavlja Čelsi na samo bod od zone ispadanja, a "plavce" u februaru očekuje dvomeč sa Pari Sen Žermenom u osmini finala Lige šampiona. 

Pitanje je đe bi on sada mogao da nastavi karijeri, navodno bi se rado vratio u Real, ali se uglavnom pominju PSŽ, te mančesterski rivali Junajted i Siti. Na ljeto će novog trenera tražiti i minhenski Bajern. 

Portal Analitika