Kultura

PEJAKOVIĆ: Nagrada NTO dokaz da Kotorski festival pozorišta za djecu cijene i u Crnoj Gori

Jako nam je bitno da je naš rad prepoznat od strane domaćih kulturnih i turističkih poslanika, jer se često dešava da nas više cijene sa strane nego kod kuće kazao je direktor Kotorskog festivala pozorišta za djecu Petar Pejaković, nakon što je u utorak ovoj manifestaciji uručeno priznanje Nacionalne turističke organizacije Wild Beauty Award za turistički događaj godine.
PEJAKOVIĆ: Nagrada NTO dokaz da Kotorski festival pozorišta za djecu cijene i u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

- Godišnja nagrada NTO samo je potvrda višegodišnjeg uzdizanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu koji je postao jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u regionu, a sada je dobio priznanje i na nacionalnom nivou. Kroz brojne programe, kojih je ove godine bilo 71 - festival ih je organizovao tokom prvih 12 dana jula - a od ove godine počelo se i sa organizovanjem manifestacija i tokom zimskih mjeseci, Kotorski festival promoviše ne samo crnogorsku kulturu, već i turisitčku ponudu cijele Boke. Samo ove godine imali smo goste iz 17 zemalja svijeta, a u posljednjih šest godina iz preko 30 različitih zemalja sa pet kontinenata i svi su ponijeli lijepe utiske iz Kotora. Prije svega, bili su oduševljeni gostoprimstvom, ne samo nas iz organizacije festivala, nego i od svih građana Kotora, a posebno djece. Mislim da je to ono što ovaj festival za "male" čini toliko velikim - izjavio je Pejaković.

Podsjećamo, na 11. dodjeli nagrada NTO za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji turističke ponude Crne Gore, Kotorski festival pozorišta za djecu našao je svoje mjesto kao događaj koja je najviše doprinio kvalitetu i razvoju turističke ponude Crne Gore u 2015. godini.

- Kako je broj kategorija smanjen, priznanja ove godine još više dobija na težini jer su i kandidati detaljnije praćeni i pažljijvije birani. U nadi da će još više podići standarde, svi željno iščekujemo 1. jul 2016. godine, kada će početi 24. magija Kotorskog festivala pozorišta za djecu - zaključuje Pejaković.

K.J.

Foto: KotorArt/D.Miljanić

Portal Analitika