Politika

POSP u Deklaraciju uvrstio sve amandmane Pozitivne

Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje usvojio je i uvrstio u Deklaraciji POSP-a svih šest amandmana koje su predložili poslanici Po­zi­tiv­ne Cr­ne Go­re Darko Pa­jo­vić i Azra Ja­sa­vić.
POSP u Deklaraciju uvrstio sve amandmane Pozitivne
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Pozitivne, Deklaracija i preporuke POSP-a sadrže predloge te partije kojima se poziva na bolju saradnju tužilaštva i policije u slučaju tužilačke istrage zbog incidenata i prekomjerne upotrebe sile tokom oktobarskih protesta, kao i da državni organi primjenjuju Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

„Takođe, POSP je usvojio amandmane kojima se podstiču nadležni državni organi, organi lokalne uprave i  NVO  na socijalno preduzetništvo, kao i politički subjekti da na odgovornim mjestima odlučivanja biraju više žena nego što je to bila praksa do sada, kako bi se ispoštovalo pravilo rodne zastupljenosti, kao i predlozi kojima se izražava zabrinutost zbog nepoštovanja profesionalnih standarda i etičkog kodeksa novinara i pozivaju nadležni organi da postiču i Skupštinu da, u slučajevima kada ona ima nadležnosti da imenuje ili bira, poštuje zastupljenost etničkih manjina“, navode iz Pozitivne.

Poslanici Pozitivne Darko Pajović i Azra Jasavić učestvuju na  11. sastanku Parlamentarnog  odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) koji se održava od  16. do 17. decembra u Strazburu.

Portal Analitika