Crna hronika

Priveden Svetozar Marović

Policija je jutros oko 9 časova privela Svetozara Marovića po nalogu Specijalnog tužilaštva, saznaje Portal Analitika.
Priveden Svetozar Marović
Portal AnalitikaIzvor

Marović se u trenutku privođenja nalazio u Podgorici u zgradi Vektre. U pritvoru se već nalaze Marovićev sin Miloš, brat Dragan Marović, strina Mirjana, a postupak se vodi i protiv njegove kćerke Milene Marović-Bogdanović i Miloševe tašte Dragice Popović. 

U ovom postupku Marovića zastupa advokat Zdravko Begović, koji brani i njegovog sina Miloša. 

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nagovijestio je ranije hapšenje Marovića, ističući da je identifikovan šef organizovane kriminalne grupe u Budvi i najavio da će uskoro istraga biti proširenja i na njega u slučajevima platoa na Jazu i TQ plaza.

Svjedok saradnik u aferama “TQ Plaza” i “Jaz” i izvršni direktor „Trejd junika“ Mirko Latinović, ranije je označio Marovića kao osobu koja je rukovodila svim spornim poslovima na teritoriji Budve.

Latinović je Marovića označio kao osobu po čijem su nalogu radili svi osumnjičeni, kao i on sam. Svjedok saradnik je ispričao tužiteljki da je Marović znao sve o izgradnji ,,TQ Plaze“ gdje je firma ,,Trejd junik“ bila izvođač radova. Latinović je  tužiocu govorio o planovima koje je imao Marović sa njim i ostalim osumnjičenim, a kazao je i da Maroviću ,,niko nije mogao stajati na putu i da je imao prolaze u svim službama od policije do nadležnih inspekcija i ministarstava“. Latinoviću je blokirana imovina koju posjeduje u Crnoj Gori, a koja se, prema nekim procjenama, vrednuje 100 miliona eura.

(Uskoro opširnije)

Portal Analitika