Politika

SNP i Pozitivna uz Brajovića

Radna grupa za parlamentarni dijalog tražila je od predsjednika partija da odluče hoće li uključiti Socijaldemokrate Crne Gore u rad tog skupštinskog tijela.
SNP i Pozitivna uz Brajovića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz stranke Ivana Brajovića obratili su se kopredsjedavajućima Milutinu Simoviću i Spasoju Kovačeviću da im obezbijede mjesto u Radnoj grupi, ali je na insistiranje većine članova dogovoreno da o tome odluče predsjednici stranaka na sastanku 21. decembra.

SD nema predstavnika u Radnoj grupi jer nijesu bile zvanično registrovane kada se odlučivalo o formiranju tog skupštinskog tijela i što su, kako je naveo Ranko Krivokapić, dio problema političke korupcije.

Prema tvrdnjama više učesnika jučerašnje sjednice, na kojoj je analizirana implementacija izbornog zakonodavstva u lokalnim upravama, Sposoje Kovačević (SNP) i predstavnik Pozitivne Aleksandara Ražnatović predlagali su da Radna grupa odmah donese odluku o uključivanju predstavnika SD-a, ali je dio članova tražio da o tome odluče stranački lideri.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, predstavnici Demosa, Demokrata i pokreta URA Goran Danilović, Neven Gošović i Neđeljko Rudović upozoravali su da Radna grupa nema mandat da odlučuje o proširenju sastava.

Oni su upozorili da su predsjednici partija dogovorili sastav radne grupe, navodeći da oni treba da odlučuju o njenom proširenju.

Tokom jednočasovne rasprave, koja je prema tvrdnjama učesnika na momente bila veoma burna, Ražnatović i Simović su predlagali da Radna grupa predloži predsjednicima stranaka da prime Socijaldemokrate, na šta je predstavnik SDP-a Ivan Vujović kazao da lideri imaju dovoljno kapaciteta da sami odlučuju o tome.

On je rekao Spasojeviću i Ražnjatoviću da bi volio da da budu tako “posvećeni i strastveni” kada se raspravlja o povjerenju u izborni procs, umjesto o pitanju SD-a.

Izvor: Vijesti

Portal Analitika