Politika

ĐONOVIĆ: Ovakva opozicija održava vlast

Oni koji su bivšeg predsjednika Crne Gore Momira Bulatovića doveli na subotnji protestni anti-NATO skup u Podgorici očigledno traže identitet falsifikovane tradicije, koja lagano, ali sigurno nestaje iz Crne Gore, ocijenio je u razgovoru za Pobjedu bivši funkcioner i predsjednik Liberalnog saveza Ranko Đonović.
ĐONOVIĆ: Ovakva opozicija održava vlast
Portal AnalitikaIzvor

Organizatore protesta Đonović podsjeća da je Bulatović i za vrijeme svog političkog života bio, kako je rekao, samo blijeda slika, odnosno replika propale dedinjske politike.

- Samo sjenkina sjenka nečega što već ne može biti ni sjenka naročito u smislu politike koju je predstavljao i koja je nestala – naveo je Đonović i upitao organizatore protesta - zašto ga na to podsjećaju. Đonović se slaže sa ocjenama da u Crnoj Gori trenutno po mnogo čemu ne možemo biti zadovoljni, a najmanje, kako je dodao, sa nama samima. Međutim, on poručuje kako je zapravo opozicija najzaslužnija za održavanje aktuelne vlasti.

- Opozicija održava ovu vlast u većoj mjeri nego što to ona sama čini. Kada opozicija nije u stanju da napravi sebi ništa bolje, šta tek onda mi možemo očekivati – ističe on.

Đonović ocjenjuje kako crnogorska opozicija uporno ponavlja greške i da je po tome u dužem vremenskom periodu zapravo najbolja u okruženju.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika