Košarka

EL: Bjelica na Ročestija, Todorović i Rajs na Fener

Darušafaka našeg Milka Bjelice je u sjajnoj situaciji, brani 11 razlike u odlučujućem duelu grupne faze Eurolige, večeras u posljednjem kolu protiv Makabija.
EL: Bjelica na Ročestija, Todorović i Rajs na Fener
Portal AnalitikaIzvor

Makabi za koji nastupa crnogorski reprezentativac, naturalizovani američki plejmejker Tejlor Ročesti, ipak je u dobrom nizu i sve boljoj formi. Tri vezana trijumfa, dobra forma u domaćem prvenstvu izraelskog giganta, briga su za klub iz Istanbula.

- To što igramo pred svojim navijačima svakako je plus za nas. Ipak moramo biti oprezni, Makabi je ekipa koja je odlična u tranziciji i u stanju je da u nizu postiže poene – kazao je Bjelica.

Himki za koji igraju naši Marko Todorović i Tajris Rajs imaće priliku da na svom terenu, protiv Fenerbahčea koji je ranije obezbijedio prvo mjesto, osigura drugu poziciju u najjačoj grupi A.

- Neće nas Fenerbahče častiti bilo šta. Odgovara nam što smo konačno u prilici da povežemo nekoliko mečeva na našem terenu – kazao je Rajs.

Real Madrid sigurno će proći u TOP16 fazu ukoliko pobijedi Strazbur na svom terenu. Protiv šampiona Evrope francuski tim bi trijumfom mogao da se nada prolasku. Ipak, ekipa našeg centra Vladimira Golubovića je autsajder u ovom duelu.

Večeras

17.45 – Himki – F.bahče

18.45 – Žalgiris – PAO

19.45 – Darušafaka – Makabi

20.00 – Brose – Sasari

20.30 – L. Kuća – Cedevita

20.45 – R. Madrid – Strazbur

Sjutra

18.00 – Lokomotiva – Barselona

19.00 – Z. Gora – Karšijaka

19.00 – C. zvezda – Bajern

20.45 – Armani – Limož

20.45 – Olimpijakos – Efes

20.45 – Unikaha - CSKA

(Pobjeda, ARENA)

Portal Analitika