Rukomet

ADŽIĆ: Željeli smo više, ali ovo je realnost

Dragan Adžić, selektor „crvenih“ ponosan je na djevojke, smatra da je i mali grč uticao na slabo izdanje u odbrani i napadu.
ADŽIĆ: Željeli smo više, ali ovo je realnost
Portal AnalitikaIzvor

- Oba segmenta nijesu bila na željenom nivou, djevojke su željele više, ali ovo je realnost. Jer sve što napravimo je nerealnost, a ovo je realnost. Sa tim se moramo boriti. Igrali smo protiv jake selekcije i to sa kapitenkom Marijom kojoj je pukao list, sa Suzom koja je početkom drugog poluvremena dobola crveni, nedostaju nam Radmila i Anđela... Ne može se protiv jedne Norveške tako, ni sa grčom koji je bio, a koji nijesam uspio da suzbijem. Ali, izgubiti od Norveške nje sramota i meni je čast što sam ovdje i drago mi je kako su djevojke iznijele ovo takmičenje, kazao je Adžić za ARENU.

Hoće li se igračice oporaviti do sjutrašnjeg meča sa Danskom?

- U ova dva naredna meča ćemo morati nadomjestiti i Mariju, a i Suzino koljeno je kritično, a u svakom slučaju probaćemo da dobijemo još nekog igrača, s obzirom da smo obezbijedili kvalifikacije. Tako da nam je cilj ovo prvenstvo do kraja da iskoristimo.

Bili ste u prilici kod prednosti od „plus 2“ da uvećate razliku, uhvatili ste priključak i poveli u drugom poluvremenu, ali, kao da su Norvežanke, i u tim trenucma pokazale veću psihološku stabilnost.

- Zato što su u svakom segmentu igre bile bolje i smirenije su ušle u meč, što smo mi željeli, ali nijesmo uspjeli. To je moja odgovornost i ide na moj račun, ali ja bolje od ovoga ne znam.

Kaća je bila u najvećem grču?

- Vjerovatno i malo od umora, ali bili su i vrhunski golmani sa druge strane koji su do ovog meča imali 42 odsto odbrana. A nas je polako stigao i umor, koji se najviše, u suštini, odrazi na realizaciju i na neka kaš- njenja u odbrani – kazao je Adžić.

(POBJEDA, ARENA)

Portal Analitika