Fudbal

VIDEO: Šok u Rimu, Specija izbacila Romu!

Ekipa Rudija Garsije posramljena je u osmini finala Kupa Italije, pošto je na svom Olimpiku eliminisana od drugoligaša Specije nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 4:2 (0:0, 0:0).
VIDEO: Šok u Rimu, Specija izbacila Romu!
Portal AnalitikaIzvor

Odbrani gostiju od početka meča prijetili su Salah, Džeko i Iturbe, a u nastavku meča na terenu se pored De Rosija i Dinja, našao i Alesandro Florenci. Ipak, to goste nije nimalo impresioniralo, dobro su čuvali svoj gol, a onda iz opasnih kontranapada bar u pet-šest navrata mogli da matiraju Morgana de Sanktisa.

Ipak, iako to nijesu uspjeli tokom 90 minuta, a onda ni nakon dodatnih 30, međutim, nagrada je stigla sa linije penala. Ekipa, koja se nalazi tek na 11. mjestu u drugoligaškom društvu italijanskog fudbala, djelovala je kao daleko iskusniji i kvalitetniji tim od domaćina. Pjanić i Džeko su u prva dva pokušaja bili neprecizni, što su iskoristilci Terci i Nene, donijeli gostima vođstvo od 2:0 i praktično već tada otvorili vrata četvrtfinala Kupa Italije. Djeluje nevjerovatno, ali ih tamo čeka najveća senzacija dosadašnjeg toka takmičenja Alesandrija.

Romi je ovo bio treći uzastopni meč koji je završen rezultatom 0:0. Rimljani nisu slavili na ukupno sedam vezanih mečeva, a posljednji put kada su osjetili slast trijumfa bio je rimski derbi, koji je odigran još 8. novembra.

Portal Analitika