Crna hronika

KATNIĆ: Nije tačna informacija o kazni Miloša Marovića

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, demantovao je informacjiu da je jednom od osumnjičenih za korupcionašku aferu u Budvi Milošu Maroviću, određena kazna od 10 mjeseci zatvora i 380.000 eura.
KATNIĆ: Nije tačna informacija o kazni Miloša Marovića
Portal AnalitikaIzvor

- Povodom teksta objavljenog danas u nezavisnom dnevniku „Vijesti“, pod naslovom „Miloš dogovorio – 10 mjeseci robije i da plati 380.000 eura“ u kojem se navodi  da je lice protiv kojeg se pred Specijalnim državnim tužilaštvom vodi postupak u predmetu nezakonite prodaje zemlje na Jazu, u sklopu Sporazuma o priznanju krivice dogovorilo sa tužilaštvom „da će odležati 10 mjeseci i platiti 380.000,00 eura“, Specijalno državno tužilaštvo obavještava javnost da nisu tačni navodi iz navedenog teksta, koji se odnosi na zaključenje Sporazuma o priznanju krivice sa M. M. u pogledu visine i vrste kazne - navodi se u reagovanju dostavljenom Portalu Analitika koje potpisuje Katnić.

Iz kancelarije Katnića je saopšteno da u skladu sa Zakonom o medijima i Kodeksom novinara Crne Gore potrebno je da objaviti demanti informacije objavljene 16.12.2015. godine u ND Vijesti, a koju je prenio Portal Analitika,pod naslovom  “Miloš Marović se dogovorio - 10 mjeseci robije i da plati 380.000 eura.

U Specijalnom državnom tužilaštvu, kako se navodi u saopštenju, u toku je istraga protiv okrivljenog M.M. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo - zloupotreba službenog položaja putem pomaganja izvršenog na organizovan način.

- Podsjećamo da je riječ o postupku koji je proglašen tajnim. Specijalno državno tužilaštvo još jednom ukazuje da tačne informacije za medije i ukupnu javnost, u vezi sa radom Specijalnog državnog tužilaštva, mogu jedino da se dobiju putem zvanične komunikacije štampanih i elektronskih medija sa Specijalnim državnim tužilaštvom - saopštio je Katnić.

 

Portal Analitika