Sci/Tech

Stiže smartfon čija baterija traje do 15 dana

Ako ste prosječan korisnik smartphonea, vjerovatno se služite svim njegovim mogućnostima poput interneta, kamere, raznih aplikacija za dopisivanje... Sve to troši bateriju, pa se često događa da telefon morate puniti bar jednom dnevno. No, to više ne mora biti tako.
Stiže smartfon čija baterija traje do 15 dana
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Novi igrač na tržištu smartphonea odlučio je da smanji brige korisnika oko baterije. Oukitel K1000 ima bateriju koja je deset puta većeg kapaciteta od na primjer, baterije iPhoena 6S, a prosječnom korisniku može trajati 10 do 15 dana.

Osim toga, ova baterija ne samo da dugo traje, nego može pomoći i drugim telefonima koji se putem Oukitelove baterije mogu i napuniti.

U poređenju sa ostalim pametnim telefonima, vidljiva je velika razlika u životnom vijeku baterije. Uzmemo li da baterija ovog novog telefona prosječno traje 10 dana, videćemo da je to još uvijek puno više u poređenju sa Sony Xperiom Z5 čija baterija traje do dva dana.

K1000 ima i mana. Težak je čak 184 grama, ali to je i logično s obzirom na veličinu baterije koju nosi.

Kućište ovog smartphonea napravljeno je od čelika, otporan je na udarce, a dolazi s memorijom od 16 ili 32 gigabajta. Ima kameru od 8 megapiksela i radi na operativnom sustavu Android 51. Lolipop.

Cijena ovog uređaja iznosi oko 260 eura.

Portal Analitika