Politika

Cdu: Nova budvanska vlast nastavila sa praksom prethodne

Budva je dobila novu vlast koja je nastavila sa praksom prethodne i koja je naparavila male pomake u pravcu promjena u onim oblastima u kojima su one potrebne, smatraju u Crnogorskoj demokratskoj uniji Cdu.
Cdu: Nova budvanska vlast nastavila sa praksom prethodne
Portal AnalitikaIzvor

Učesnici javne rasprave o privremenim lokacijama, kojoj su prisustvovali i predstavnici Opštinskog odbora Crnogorske demokratske unije Budva, uočili su da, pored neplanske gradnje, privremene lokacije stvaraju najveći problem turizmu kako građanima tako i gradu.

"Pored mnogih zahtjeva građana, turističkih radnika i turističkih udruženja da se smanji broj privremenih lokacija, a neke da se potpuno ukinu, nastavljeno je sa izdavanjem dozvola za njihovo dugogodišnje korišćenje, a broj istih je ostao nepromijenjen. Privremene lokacije su važno pitanje i zbog toga nas čudi nezainteresovanost skoro svih političkih subjekata za ovu javnu raspravu. Cdu je, kao partija koja želi da vidi napredak i u ovom segmentu, svojim prijedlozima željela da da doprinos u rješavanju ovog problema", navode iz Cdu.

Cdu je gajila nadu da lokalna samouprava neće nastaviti da vodi Budvu po starom sistemu i da će se osvrnuti na konstruktivne prijedloge koje je Cdu iznijela građanima Budve.

"Iako Cdu nema namjeru da svoju politiku svodi na kritizerstvo, postavlja se pitanje zbog čega je lokalna samouprava pokazala jedino spremnost da zanemari sve prijedloge i sugestije svih zainteresovanih strana. Apelujemo na vlast da, dok još nije kasno, povuku prijedlog o privremenim lokacijama, posebno onih oko Starog grada i na šetalištu. Tim potezom bi pokazali da su spremni na saradnju i prihvatanje onih rješenja koja će učiniti dobro Budvi i njenim građanima jer grad čine ljudi", zaključuje se u saopštenju Cdu.

Portal Analitika