Politika

Lekić: Novi talas propagande umjesto rješavanja ogromnih problema

Umjesto obećanog doprinosa demokratiji u Crnoj Gori Nato postaje propagandni slogan nedemokratske vlasti. Premijerovo svečano proklamovanje da Nato u izbornoj 2016 godini postaje centralna tema u zemlji predstavlja prozirno i neodogovorno skretanje pažnje sa ogromnih problema u zemlji. Demos ostaje protiv vojno –geopolitičkih operacija bez referendumskog konsultovanja volje građana, izjavio je lider Demosa Miodrag Lekić.
Lekić: Novi talas propagande umjesto rješavanja ogromnih problema
Portal AnalitikaIzvor

“Uprkos novim zahtijevima da Crna Gora nastavi sa demokratskim reformama NATO ostaje dužan ovdašnjoj, pa i međunarodnoj javnosti ozbiljno objašnjenje o tome kako je crnogorska vlast ostvarila rezultate na planu izgradnje pravne države i dekriminalizacije društva. Najavljeni,a neostvareni uslov NATO saveza crnogorskoj vlasti za vrijednosti pravne države  za sada odlazi u legendu dok pozivnica  ulazi u konfiguraciju geopolitičkog dila. To je većini ovdje jasno. I u komentarima zapadne javnosti se kritički zaključuje da su povodom NATO pozivnice prevladali interesni, a ne vrijednosni kriterijumi. Vrlo je zabrinjavajuće, pa i po nečiji međunarodni  ugled, da zemlje članice NATO-a preko  Evropske komisije  i Evropskog parlamenta (nedavno i rezolucijom POSP-a) uzalud  zahtjevaju pravno politički rasplet  skandalozne korupcionaško - izborne afere Snimak, dok predsjednik vlade i DPS-a na sve to odgovara javnim nipodaštavanjem, i otvorenim tvrdnjama da se radi o fabrikovanim neistinama”, naveo je Lekić u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Kako je dodao, ulazak u širi, globalni geopolitički teatar tajkunsko- švercerskih osoba iz vrha crnogorske vlasti, prethodno aktera regionalnih mafijaških povezivanja što je dobro poznato nekim članicama NATO saveza, proizvodi  novu propagandno -ideološku stvarnost u zemlji.

“Crnogorski premijer je prekjuče zvanično u skupštini  saopštio, ne samo da nema referendumske provjere volje građana za ulazak u Alijansu, već da u predstojećoj izbornoj  godini - umjesto urgentnih ekonomskih reformi  i izgrađivanja pravne države  -  NATO postaje centralna tema zemlje, ideološki osnov za pobjedu njegove partije na predstojećim izborima. Plaćeni,novcem građana, lobisti i propagandni punktovi su već na zadatku. Na Javnom servisu se u specijalnim emisijama i dalje samo smenjuju gosti propagandisti  Nato i  DPS koji sada idu u paketu, bez davanja mogućnosti ispoljavanja različitog mišljenja.  Sva ta agresivna  propaganda ne može sakriti suštinake činjenice  - da nema političkogipravnog epiloga afere Snimak koji zvanično traži EU,  da traju otpori  stvaranju uslova za regularne izbore u zemlji, da vlast ne dozvoljava demokratsku provjeru raspoloženja građana na referendumu o vojnim integracijama Crne Gore.Zato će DEMOS odlučno,snagom argumenata, i u formama političke kulture biti protiv ovakvih geopolitičkih operacija koje ovdje, ne samo što doprinose  dubokim podijelama i zaoštravanjima u zemlji i konzerviranju nepromijenjne i nekontrolisane vlasti, nego postaju propagandno-ideološki alibi za nedemokratsku stvarnost u zemlji”, zaključio je Lekić. 

Portal Analitika