Košarka

Bošković: Budućnost Bemaks želi nastavk serije pobjeda

Čelik je kvalitetan tim i u Podgorici će tražiti pobjedu, ali Budućnost Bemaks želi da nastavi seriju i prvi dio regionalnog šampionata završi sa maskimalnim učinkom, kazao je trener podgoričkih košarkašica Goran Bošković.
Bošković: Budućnost Bemaks želi nastavk serije pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost Bemaks i Čelik odigraće sjutra utakmicu devetog kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige. Bošković je kazao da je njegov dobro trenirao i da vjeruje da će to i pokazati na terenu.

"Čelik je kvalitetan tim, koji igra agresivnu košarku. Plasirali su se u Super ligu i u Podgorrici će tražiti bod više za nastavak šampionata. Nadam se da ćemo pobjedom protiv Čelika, uz onu na Rijeci protiv Kvarnera, napraviti iskorak i Superligu dočekati sa što više bodova. Trenirali smo dobro i nadam se da ćemo pružiti dobru partiju", rekao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da je Budućnist Bemaks i u Zenici slavili u neizvjesnom meču, navodeći da sličan duel očekuje i sjutra. Kapiten Ivana Mugoša kazala je da je Čelik kvalitetan tim, sastavljen od iskusnih igrača.

"Savladali smo ih na njihovom terenu, tako da želimo da isto uradimo i pred našim navijačima. Prvi meč je bio težak, tako da nešto slično očekujem i u Podgorici. Na nama da je ispošptujemo ono što smo radili na treninzima i damo sve za pobjedu i makamalan broj bodova uoči starta Super lige", rekla je Mugoša.

Ona je pozvala navijače da dođu u što većem broju i pomognu im da ostvare pobjedu. Krilo podgoričkog tima, Iva Roglić, kazala je da očekuje tešku utakmicu, navodeći da smatra da Budućnost Bemaks može dobiti i sjutrašnji meč. 

"Nadamo se pobjedi, želimo da Super ligu počnemo bez poraza i sa maksimalnim brojem bodova", rekla je Roglić 

Crnogorski prvak prvi međusobni duel u Zenici dobio je 69:63, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je maksimalan učinak. Budućnost Bemaks je po dva puta slavila protiv Celja (83:70) i (79:77), Trešnjevke (77:54) i (80:62) i Kvarnera (64:47) i (75:70). 

Čelik je, uz Budućnost i Kvarner, obezbijedio plasman u Super ligu, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ima polovičan učinak. Duel u dvorani Morača počeće u 19 sati.

Portal Analitika