Region

Zagrebački svještenik platio skandalozan bilbord o pedofiliji

Na Aveniji Većeslava Holjevca u Zagrebu u Hrvatskoj osvanuo je plakat plaćen od strane velečasnog Ivice Berdika, koji kao uzroke pedofilije navodi komunizam, mir, tarot, egipatsku mitologiju, horoskop i slično.
Zagrebački svještenik platio skandalozan bilbord o pedofiliji
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je novinarima rekao da nije tačno da na bilbordu piše njegovo ime, međutim, kada su mu kazali da je to ipak tako, požalio se na način na koji se razgovara s njim.

"Moramo se upoznati pa popričati, preko telefona to ne djeluje kako treba", kazao je župnik, ali je ipak odgovorio na par pitanja. Kada su ga upitali na koji način širom svijeta prihvaćeni simbol mira ili komunizma može biti uzrok pedofilije, odgovario je: "Sve vam dolje piše. To je iz poslanice Rimljanima, to je biblijska rečenica".

"To nije znak mira", nastavlja ali ne odgovara na pitanje šta jeste poručujući novinarima da se informišu o stvarnoj prirodi tog simbola.

Kada su ga upitali kako se Biblija mogla referisati na ove simbole hiljadama godina prije nego su ušli u upotrebu, na primjer na crvenu zvijezdu, Berdik je odgovario: "Bog je unaprijed znao kako će se istorija odvijati. Bog ima istoriju u svojim rukama, to je snaga Božje riječi, ljudi baš ne vole čuti istinu".

Na pitanje kako je uspio da poveže pedofiliju i komunizam, insistirao je na svojoj ranijoj tvrdnji bez nuđenja odgovora: "To je Bibilija povezala, tamo sve piše".

Izvor i foto: N1

Portal Analitika