Društvo

Mihailović: Seks skandal u Kontroli letjenja mora da ispita i policija

Srpska ministarka Zorana Mihajlović poručila je Nadzornom odboru SMATSA, da nadležnim organima dostave pritužbu i dokaze da je direktor ove institucije Radojica Rovčanin seksualno nasrnuo na saradnicu.
Mihailović: Seks skandal u Kontroli letjenja mora da ispita i policija
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je za “Blic” potvrđeno u kabinetu potpredsjednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koji su NO Kontrole letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) u pismu odgovorili da se obrate nadležnim institucijama, kako bi preduzeli mjere iz svojih nadležnosti.

„Nadzorni odbor SMATSA obavijestio je 4. decembra Ministarstvo građevinarstva o pritužbi jednog člana Nadzornog odbora na seksualno uznemiravanje. U istom dopisu, NO SMATSA naveo je da nije nadležan za utvrđivanje činjenica, ali da je upoznat sa događajem i da najoštrije osuđuje postupke takve vrste. Odmah po dobijanju pisma, Ministarstvo je u odgovoru predsjedniku NO SMATSA poručilo da ovu pritužbu zajedno sa dokazima dostave nadležnim organima, MUP i Tužilaštvu, kako bi preduzeli mjere iz svoje nadležnosti“, naveli su u Ministarstvu građevinarstva za “Blic”.

Kako je “Blic” juče objavio, članica organa upravljanja SMATSA optužila je direktora te institucije Radojicu Rovčanina da je seksualno nasrnuo na nju. Do ovog incidenta došlo je prije mjesec dana kada je Rovčanin koji ima 63 godine zatražio da ova žena, čiji je identitet poznat redakciji “Blica”, ostane na sastanku s njim kako bi se dogovorili o aktivnostima iz njene nadležnosti. Izvor “Blica” iz SMATSA tvrdi da je ona to i uradila, ali da je na njeno zaprepašćenje, umjesto poslovnih instrukcija doživela seksualno uznemiravanje. (Blic)

 
Portal Analitika