Fudbal

Zinedin Zidan sljedeći trener Real Madrida!

Aktuelni trener Real Madrida Rafa Benitez po svoj prilici će uskoro postati bivši, a na njegovo mjesto će sjesti - Zinedin Zidan!
Zinedin Zidan sljedeći trener Real Madrida!
Portal AnalitikaIzvor

Tako združenim snagama, u srijedu jutro, grme svi uticajni mediji u Španiji. Posebno Madridu. Naslovne strane ugledne Marke i tek nešto manje uglednog Asa izašle su pred čitaoce sa Zi-Zuom u gro planu, najavljujući da bivši francuski reprezentativac i najpoznatija „petica“ u istoriji kraljevskog kluba biti sljedeći šef struke.

Potpora takvom uvjerenju stiže i iz Pariza, odakle Lekip - a svi znamo šta on znači u svijetu novinarstva - vrišti sa naslovnice da je Zidan pred vratima prvog tima.

Navodno, Zinedin Zidan se povjerio prijateljima, rekao da je spreman za najveći izazov u karijeri. S tim da bi radije sačekao ljeto i poslije rekonstrukcije postojećeg tima preuzeo komandnu palicu. Vjerovatno se i zahvalio nekim igračima. Real, ipak, nema vremena da čeka. Baš kao što ni Rafa Benitez nema povjerenje svlačionice. Čak ni podršku uprave, iako je Florentino Perez nedavno poručio kako trener uživa njegovo povjerenje.

Ta podrška je u slučaju presjednika Reala često imaginarna. I As i Marka, a sa njima i Lekip kažu da je Florentinov sljedeći izbor baš Zidan. Uprkos tome što mu se ne dopada ideja da preuzima ekipu usred sezone, Zinedin Zidan je poslao poruku predsjedniku da bi prihvatio ponudu sa vrha.

Zidan je trenutno trener Real Madrid Kastilje, ekipe koja se takmiči u Trećoj ligi Španije i služi za razvoj mladih igrača. Iskustvo na klupi je počeo da stiče prije dve godine kad je bio pomoćnik Karlu Ančelotiju, a ukoliko se Benitez uskoro oklizne postaće prvi Francuz u istoriji koji će trenirati veliki Real Madrid.

Real se trenutno nalazi na trećem mjestu Primere, iza Barselone i Atletiko Madrida za kojima kaska pet bodova. U narednih mjesec dana očekuje ga naizgled lak raspored, pošto čak četiri meča igra kod kuće (protiv Rajo Valjekana, Sosijedada, Deportiva iz La Korunje i Sportinga), a 3. januara gostuje Valensiji. Ako na jednom od tih susreta ne pobijedi izvjesno je da će Rafael Benitez dobiti otkaz, a Zinedin Zidan posao o kome je sanjao.

(Mozzartsport.com)

Portal Analitika