Politika

BEČIĆ: Nećemo da učestvujemo u predizbornim akcijama koje osmišljava DF

Bez pune primjene izbornog zakonodavstva, kao i eliminisanja svih drugih zloupotreba u izbornim procesima, odnosno stvaranja uslova za slobodne izbore, nema izbora koji će biti prihvaćeni od domaće i međunarodne zajednice, kazao je za Dan lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.
BEČIĆ: Nećemo da učestvujemo u predizbornim akcijama koje osmišljava DF
Portal AnalitikaIzvor

On je dodao da "šampion izbornih prevara ima sve manje prostora za izborne manipulacije na koje je očigledno navikao svih ovih godina jer mu je ovog puta jasno da više nema pokradenih izbora".

Bečić je kazao da Demokratama nijesu cilj procenti i mandati već, kako je naveo, pobjeda nad Milom Đukanovićem kao simbolom svih pošasti koje je posijao za ovih 25 godina.

- Bavimo se produktivnom politikom, a ne populizmom. Ne osporavamo druge u njihovim metodama, ne bavimo se njima, ali naravno nećemo da učestvujemo u predizbornim akcijama koje osmišljava lider DF-a Predrag Bulatović i njegovi saradnici, jer domete pomenute politike smo imali priliku da gledamo svih ovih godina - kazao je lider Demokrata.

Na pitanje da li vjeruje da, nakon najnovijih dešavanja u vladajućoj koaliciji, Ranko Krivokapić i Socjaldemokratska partija mogu biti partneri opoziciji u procesu smjene vlasti, Bečić je odgovorio da je iz samog vrha SDP-a u nekoliko prethodnih mjeseci saopšteno da je Vlada tehnička i da "imamo antievropsku i antidemokratku praksu sa elementima političke korpucije kada je DPS u pitanju na lokalnom, a od skoro i na državnom nivou".

- U svakoj iole demokratskoj zemlji bilo bi nužno da premijer i predsjednik partije, na čiji račun se iznose ovako teške kvalifikacije od koalicionog partnera, stavi pitanje svog povjerenja u parlamentu i pokaže da li ima podršku većine i u kom sastavu - kazao je on.

- Očito da taj neprirodan status i dalje postoji zbog straha od epiloga kada je u pitanju većina od 41 poslanika u Skupštini. Ali, definitivno da vrlo brzo stvari moraju biti izvedene na čistac u takvoj konstalaciji najrealnije prelaznim rješenjem. I da zaključim, naša je obaveza i dužnost da pobijedimo i DPS i SDP, jer je Crnoj Gori dosta i jednih i drugih - zaključio je Bečić za Dan.

Izvor: Dan

Portal Analitika