Rukomet

Rukometni spektakl - CRNA GORA i NORVEŠKA za polufinale SP

Veliki rukometni derbi večeras u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva – u dvorani u Koldingu, očekuje se pravi spektakl, poslastica za sve ljubitelje rukometa jer će se u okršaju za polufinale boriti Crna Gora i Norveška, zvanični evropski i olimpijski prvak.
Rukometni spektakl - CRNA GORA i NORVEŠKA za polufinale SP
Portal AnalitikaIzvor

Dvije selekcije do sada su igrale tri puta.  Skandinavke su pobijedile u grupi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2011. godine (28:27) i finalu Olimpijskih igara u Londonu (26:23), a "lavice" su se revanširale u meču za zlato na Evropskom prvenstvu u Srbiji (34:31). Milena Raičević I drugarice pokušaće da izjednače rezultat na 2:2 i stignu do četvrtog učešća u polufinalima na velikim takmičenjima.

‘’Od 2012. godine podigle su nivo agresivnosti i to značajno u odbrani. Ova generacija Norveške se na bekovskim pozicijama jako dobro dopunjava, lopta dobro cirkuliše, zato će trebati nivo igre kakav je bio protiv Mađarske, ni slučajno kakav je bio sa Dankinjama u drugom poluvremenu ili Angolom. Standardno trče kontru, sa nevjerovatnim brojem viškova, saradnje sa krilima iI njihove odlične realizacije. Trebaće nam tempo koji ne smije da pada, jer će nas kazniti’’, poručio je uoči meča selector Dragan Adžić.

Jedna zanimljivost, četvrtfinalni duel biće odigran na isti dan kada je Crna Gora 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu savladala Norvešku i osvojila titulu prvaka. Utakmica u Koldingu počeće u 20 sati i 30 minuta.

Uostalim četvrtfinalnim duelima sastaće se Francuska - Holandija (17.45), Poljska - Rusija (18) i Rumunija - Danska (20.45).

Portal Analitika