Tenis

Nadal: Ne razmišljam o Rodžerovih 17 GS

Rafael Nadal rekao je da ne razmišlja o rekordu Rodžera Federera na Gren slemovima. Švajcarac je najbolji u istoriji sa 17 osvojenih trofeja, Nadal je osvojio tri manje, a Novak Đoković ima 10.
Nadal: Ne razmišljam o Rodžerovih 17 GS
Portal AnalitikaIzvor

Španski teniser rekao je da samo želi da ostane zdrav i dodao da mu je od dva poraza na Rolan Garosu teže pao onaj protiv Soderlinga jer je tada bio povrijeđen. 

„Ne razmišljam o Rodžerovih 17 Gren slem titula. I Novak ima 10. Ja želim da budem zdrav i spreman u narednih nekoliko godina, na to se koncentrišem“, rekao je Nadal i otkrio kada je shvatio da može da bude među najboljim teniserima svijeta: 

„Kada sam imao 15 i po godina, tada sam zaista počeo da vjerujem da mogu da postanem profesionalac. Vidio sam nivo konkurencije, vidio sam da mogu da pobjeđujem dobre tenisere. Ali, važno je ostati skorman i nastaviti sa radom. Čak i kada ste prvi na svijetu morate da nastavite da napredujete jer znate da postoje i drugi igrači koji vrijedno rade.“ 

Mnogi se pitaju da li bi Nadal već sada imao više Gren slemova od Federera da nije imao povrede, s obzirom da dominira protiv Švajcarca u međusobnim duelima. 

„Sumnje su dio života. One su dobre. Ako nemate sumnje, možda ste previše arogantni, jer ništa nije jasno u svijetu. Da, povrede su tu. ’Šta bi bilo kad bi bilo’ ne postoji. Imam povrede i to je to. Teško je oporaviti se poslije povrede. One vam zaustavljaju karijeru.“ 

Portal Analitika