Region

Vučić: Biće smjene Gašića, ali nemam zamjenu

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić biće smijenjen, ali prvo moramo da nađem rješenje za tu funkciju, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić: Biće smjene Gašića, ali nemam zamjenu
Portal AnalitikaIzvor

"Morate prvo da pošaljete predlog za razrješenje, a morate i da nađete ko će biti ministar odbrane. Kada bih to imao, to bi značilo da sam bio spreman za smjenu, a nisam bio. Smjene će svakako biti", rekao je Vučić.

On je rekao i da njegovu reakciju na "slučaj Gašić" nisu očekivali, pa su mnogi bili hrabri da pričaju. Takođe, rekao je da su svi ćutali kada je "isto uradio" i opozicioni poslanik, misleći na Dragana Šutanovca i prostački tvit koji je lajkovao.

"Nije se njemu 'dogodio slučaj' već je on brutalno uvrijedio jednu ženu. Međutim, od njega se ne traži nikakva ostavka", rekao je Vučić.

Povodom pisanja medija da Gašić "po selima oko Kruševca priča da ga nije smijenio Vučić već strani ambasadori", premijer kaže da ne vjeruje da je Gašić to pričao.

"Meni ne bi smio to da kaže. Da oni traže, on bi bio i na tom mjestu. Odluka je moja", rekao je Vučić.

Ministar Gašić čija je smjena najavljena prošle nedjelje kada je uvrijedio novinarku B92 bio je na prijemu povodom otvaranja poglavlja u društvu ostalih ministara.

Izvor: b92.net

Portal Analitika