Politika

LAKUŠIĆ: Saopštenja DPS-a nekultivisana, kao da ih piše dokoni seoski veselnik

DNP želi konačno da skrene pažnju ukupnoj političkoj javnosti i na već redovni primitivizam i prizemna, cinično sročena, jeftina saopštenja DPS-a. Ona već dugo djeluju nekultivisano, kao da ih piše dokoni seoski veselnik, a ne neko s adrese partije na vlasti, navodi se u saopštenju člana predsjedništva DNP-a i odbornika u skupštini Glavnog grada Zorana Lakušića.
LAKUŠIĆ: Saopštenja DPS-a nekultivisana, kao da ih piše dokoni seoski veselnik
Portal AnalitikaIzvor

On navodi da pritom nije isključeno da većinu tih „ubogih tekstova po klišeu zlobe i jeftinog humora štancuje upravo drug Rajko“.

- Sastavljač tih priprostih pamfleta DPS-a još nije izašao iz komunističkog šinjela, uz ne baš zavidan intelektualni nivo. A ako ih piše više lica, među kojima i mlađani poletarci, a sve na istom nivou, onda DPS treba da se zabrine oko svog intelektualnog imidža. Jer kroz takva tanka saopštenja potvrđuje pred građanima i svoj politički profil. Navodno evropski DPS i jeftino sročene uvrede na račun drugih političkih subjekata, koji imaju i svoje zvanične predstavnike u Parlamentu, to i nije baš  kompatibilno, i doprinosi kvarenju političkog ukusa na našem prostoru – navodi se u saopštenju.

On navodi da se tako DPS-sastavljač “udarnih” saopštenja redovno služi ovještalom poštapalicom oko aktivnosti DF-a, da je debakl ovo, debakl ono, da DF već četiri mjeseca ne može da dođe sebi.

- Da ne zna ni protiv čega je, ni za šta je, da uz Novu srpsku demokratiju postoje epigoni, a ne još neka partija, da se o Kosovu pjenilo, da je u pitanju veselo-tužna družina, da bi bolje bilo da u Moskvi nikom ne pričaju da su opozicionari, i sl. I na kraju, naravno, kao šlag na tortu, ide slavodobitna prijetnja da će sudovi odraditi svoj posao, koji su, što je notorna istina, i zaista pod kontrolom DPS-a. Ali i sastavljačima izjava te partije, uz takav vokabular, takođe je jasno da se DNP u okviru opozicionih snaga bori za malo svjetla u političkoj pomrčini Crne Gore. I njima je jasno da su ti navodni debakli, uz mukotrpne proteste i vremenske nepogode, uz batinanja građana od policajaca koji su ukaljali uniformu, da su ti navodni debakli i definitivno doprinijeli da predstavnici vlasti i opozicije, uz sugestije međunarodne zajednice, konačno sjednu za pregovarački stol na dogovor oko legitimnog organizovanja predstojećih izbora.  Da li je to taj debakl, pitamo autore nepotpisanih saopštenja DPS-a? Ili je nešto sasvim drugo, krupan iskorak, direktno u interesu svih građana Crne Gore, političke tolerancije i transparentnog rada svih političkih subjekata u važnom poslu od opšteg interesa, koji stoji pred Crnom Gorom – stoji u saopštenju.

Lakušić je poručio da  „u DNP-u smatramo da, u stvari, nivo saopštenja DPS-a predstavlja medijski debakl te partije, koja očito treba da zamijeni indisponiranog medijskog pregaoca, koji primitivno izgara na saopštenjima ispod političkog nivoa kakav treba da postoji u Crnoj Gori“.

Portal Analitika