Politika

Pajović i Jasavić predložili amandmane POSP-u

Poslanici Pozitivne Crne Gore Darko Pajović i Azra Jasavić predložili su šest amandmana na Nacrt deklaracije i preporuke POSP-a , kojima se poziva na bolju saradnju tužilaštva i policije u slučaju tužilačke istrage zbog incidenata i prekomjerne upotrebe sile tokom oktobarskih protesta, kao i da državni organi primjenjuju Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.
Pajović i Jasavić predložili amandmane POSP-u
Portal AnalitikaIzvor

Drugim i trećim amandmanom podstiču se nadležni državni organi, organi lokalne uprave i NVO na socijalno preduzetništvo, kao i politički subjekti da na odgovornim mjestima odlučivanja biraju više žena nego što je to bila praksa do sada, kako bi se ispoštovalo pravilo rodne zastupljenosti.

Takođe, amandmanima pet i šest izražava se zabrinutost zbog nepoštovanja profesionalnih standarda i etičkog kodeksa novinara i pozivaju nadležni organi da postiču i Skupštinu da, u slučajevima kada ona ima nadležnosti da imenuje ili bira, poštuje zastupljenost etničkih manjina.

Po­sla­ni­ci Po­zi­tiv­ne Cr­ne Go­re Dar­ko Pa­jo­vić i Azra Ja­sa­vić učestvuju na 11. sastanku Parlamentarnog  odbora za stabilizaciju i pridruživanje POSP koji se održava od  16. do 17. decembra u Strazburu.

Portal Analitika