Košarka

Za kraj sa Steauom, PAVIĆEVIĆ: Da odmorimo ekipu za derbi sa Zvezdom

Duelom sa Steauom košarkaši Budućnost Volija završavaju evropsku turneju. ’’Plavi’’ su u prošlom kolu izgubili sve šanse za prolaz u drugi krug Eurokupa, pa rezultat sa Rumunima neće imati rezultatski značaj. Idealna prilika da trener Luka Pavićević odmori dobar dio igrača za veliki derbi sa Crvenom Zvezdom u ABA ligi, kojoj sada mogu da se posvete na pravi način.
Za kraj sa Steauom, PAVIĆEVIĆ: Da odmorimo ekipu za derbi sa Zvezdom
Portal AnalitikaIzvor

’’Zbog skraćene rotacije i problema koji su se desili pred odlučujuću utakmicu sa Trabzonom, propuštila se prilika da se prođe u drugi krug Eurokupa. Iskreno, s obzirom na skraćenost tima i nedostatak dubine, možda to i nije loše, kako bi se ovaj tim Budućnosti od januara posvetio ABA ligi. Utakmica sa Steauom nema rezultatski značaj, koristimo je da odmorimo jezgro ekipe koje je nosilo najveći teret. Od tog duela okrećemo se novom ciklusu, moramo se posvetiti mečevima sa Zvezdom kući, Megom i Zadrom u gostima, i na kraju Tajfunom i Cedevitom. Nakon toga vidjećemo koji je učinak Budućnosti u ovom periodu, koji sam ja okarakterisao kao polusezona’’, istakao je Pavićević i još jednom se osvrnuo na sjutrašnjeg rivala.

’’Steaua je iskusna ekipa, koja je napravljena da osvoji rumunsko prvenstvo i da se plasira u drugu rundu Eurokupa. I oni kao i mi nijesu imali sreće prilikom žrijeba, pa su se takmičili u jednoj od najjačih grupa. U nekoj drugoj grupi oni bi mogli da idu na prolaz. Očekujem jaku utakmicu, siguran sam da će rezultatski biti neizvjesna. Mi imamo određene povrede, a planiramo da malo proširimo rotaciju. Ali, pored svega toga želimo pobjedu. Volio bih da dođe publika kako bi se svi zajedno oprostili od tog takmičenja.’’

Lemb i Džozef su van stroja, tako da je velika opterećenost na Kuku, koji svaki meč igra preko 30 minuta.

’’Mislim da bi trebalo da dovedemo igrača u spoljnoj liniji. Kuk igra uz podršku Čarapića ali u nekim utakmicama to nije dovoljno. Uz mladog Ognjena na raspolaganju imamo četiri spoljna igrača. To su braća Šehović, Jaramaz i Kuk, i na toj poziciji nam fali ojačanje. Moramo ojačati bekovsku liniju kako bi dobili na dubini. I kako što bolje ušli u nastavak sezone, jer očekujem da drugi dio ABA lige bude mnogo neizvjesniji. Baćović je nakon pet neđelja počeo da trenira’’, kazao je strateg crnogorskog šampiona.

Prvi duel pripao je Steaui 81:75. Utakmica u dvorani ’’Morača’’ igra se u srijedu od 19 sati. Ulaz je slobodan. ’’Plavi’’ imaju tri trijumfa nakon devet kola, jedan više od Rumuna.

Portal Analitika