Rukomet

CRNA GORA među osam najboljih na SP! ''Lavice'' lako sa Angolom

CRNOGORSKE rukometašice plasirale su se među osam najboljih selekcija svijeta, što je najbolji rezultat naše selekcije na Mundijalima! ''Lavice'' su nastavile sa sjajnim izdanjima na šampionatu u Danskoj, te su tako u osmini finala upisale novu ubjedljivu pobjedu, ovaj put nad Angolom 38:28 (19:13)! Ovim trijumfom naše dame definitivno su izborile kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. U borbi za polufinale izabranice Dragana Adžića igraće veliki derbi u srijedu sa Norveškom!
CRNA GORA među osam najboljih na SP! ''Lavice'' lako sa Angolom
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora je opravdala ulogu favorita, od prvog do posljednjeg minuta bila je u vođstvu i zasluženo došla do pobjede i u trećem međusobnom duelu na velikim takmičenjima.

Crnogorske rukometašice povele su na startu 5:0, u osmom minutu bilo je 8:1, u 11. razlika je iznosila 10:2, a minut kasnije 11:3. Angola, koja je prvi gol postigla u šestom minutu, serijom od 5:0 smanjila je u 18. na 11:8 i prvi i jedini put na meču zaprijetila rivalu.

Uslijedio je odgovor crnogorskih rukometašica, koje su sa tri uzastopna pogotka vratile prednost 14:8 i praktično već tada ostatak meča lišile rezultatske neizvjesnosti. U 47. minutu razlika je iznosila devet (30:21), u 50. bilo je deset (33:23), a u 55. minutu 12 pogodaka (36:24).

Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji Jovanka Radičević sa devet, Majda Mehmedović je postigla sedam, gol manje Katarina Bulatović, dok je Marija Jovanović upisala pet pogodaka. U selekciji Angole najbolje su bile Natalija Bernardo sa 11 i Azenaide Karlos sa osam golova.

Crna Gora - Angola 38:28 (19:13)

Herning - „Jiske bank boksen”. Gledalaca: 700. Sudije: Ku i Li (Južna Koreja). Sedmerci: Crna Gora 5 (5), Angola 7 (6). Isključenja: Crna Gora 18, Angola 6 minuta.

Crna Gora: Rajčić (četiri sedmerca), Hasanić (odbrana i sedmerac), Barjaktarović (šest odbrana i sedmeraca), B. Pavićević 3, Radičević 9, Jovanović 5, Jauković 3 (1), Klikovac, Lazović 2, Bulatović 6 (4), Ramusović, Mehmedović 7, Despotović, Raičević 2, Grbić 1.

Angola: Almeida (tri odbrane), Branko (sedam odbrana), Venansio 1, M. Santoš, Mačado 4, Kailo, Monteiro, Bernardo 11 (6), Kijala, Andre, Karloš 8, Dombaće 1, Kazanga, Ž. Santoš, Vijegaš, Gijalo 3.

PAROVI ČETVRTFINALA:

Holandija - Francuska

Poljska - Rusija

Norveška - Crna Gora

Danska - Rumunija

Portal Analitika