Društvo

50 GODINA KIC-A: Svečana akademija u četvrtak

Svečana akademija "Semper iuvenis" povodom 50 godina postojanja i uspješnog rada Kulturno - informativnog centra "Budo Tomović" biće priređena u četvrtak, 17.decembra, u Velikoj sali, sa početkom u 12 sati.
50 GODINA KIC-A: Svečana akademija u četvrtak
Portal AnalitikaIzvor

U okviru svečane akademije zaslužnima koji su svojom kreativnom energijom izgrađivali Dom omladine/KIC "Budo Tomović" dodijeliće jubilarne nagrade.

Predstaviće prvu KIC-monografiju od 1965. do 2015. koju potpisuje Nada Bukilić sa KIC-timom, a grafički je dizajnirala Suzana Pajović. Na svečanoj akademiji o KIC-u nekad, sad i sjutra govoriće i gosti: Zuvdija Hodžić, Branko Baletić, Jovanka Kovačević Đuranović, Snežana Burzan, Nada Bukilić, Suzana Pajović i drugi.
    
Od osnivanja 1965, pa do danas Kulturno - informativni centar „Budo Tomović“ predstavlja respektabilan faktor na mapi kulturnih zbivanja Glavnog grada i države. Kao centar kulturnih dešavanja, svih ovih godina svojom raznovrsnom ponudom veoma uspješno unaprijeđuje kulturnu ponudu.

Filmska i pozorišna umjetnost, izložbe, književne večeri, kao i koncerti različitih profila koje organizujemo, umnogome doprinose kulturnoj afirmaciji i edukaciji publike. Ova institucija je uvijek bila mjesto u kojoj su generacije Podgoričana sticale znanja ali i izgrađivale umjetnički stil i ukus. Zato je KIC simbol kulturnog trajanja koji afirmiše amatersko stvaralaštvo, njeguje autentične etno vrijednosti i predstavlja moderne tendencije u savremenoj kulturi.

"Sa raznovrsnom, kvalitetnom i osmišljenom repertoarskom koncepcijom KIC će i ubuduće biti mjesto kreativne energije i centar umjetničkog stvaranja", poručuju iz te institucije.

rtcg.me

Portal Analitika