Ostalo

Serena pobijedila Novaka, Karija, Mesija i Bolta

Američka teniserka Serena Vilijams proglašena je za sportsku ličnost godine u izboru magazina „Sports Ilustrejted“. Serena je na taj način postala prva sportiskinja koja je samostalno dobila tu nagradu u posljednjih 30 godina.
Serena pobijedila Novaka, Karija, Mesija i Bolta
Portal AnalitikaIzvor

Pored Serene, kandidati za prestižnu nagradu, između ostalih, bili su i Novak Đoković, Lionel Mesi, Stef Kari i Jusein Bolt.

Serena je ove godine osvojila tri Gren slem titule – Australijan Open, Rolan Garos i Vimbldon, a takođe je po sedmi put proglašena za teniserku godine. Ostvarila je 53 trijumfa i samo tri poraza u 2015. godini i sada je samo jedna titula dijeli od toga da se izjednači sa Štefi Graf, koja je osvojila 22 Gren slema tokom karijere. 

“To što je ‘Sports Ilustrejted’ priznao moj vrijedan rad, posvećenost i odlučnost ovom nagradom daje mi nadu da mogu da budem još bolja. Kao što uvijek kažem, potrebno je cijelo selo za uspjeh, ne samo jedna osoba. Ovo nije samo veliko dostignuće za mene, već i za moj cio tim i sve moje navijače. Ne mogu da opišem koliko sam počastvovana”, istakla je Serena. 

Vilijamsova je prva žena koja je samostalno osvojila nagradu od atletičarke Meri Deker 1983. godine. Nekadašnji košarkaški trener Pat Samit je podijelila priznanje sa trenerom Djuka i selektorom američkih košarkaša Majkom Kšiševskim 2011. godine.

“Ona je najviše zaslužila nagradu. Imala je sjajnu godinu. Način na koji je osvajala titule, uz činjenicu da radi to već mnogo godina na više nivoa. Ona je bila nevjerovatan kandidat u godini nevjerovatnih kandidata”, istakao je Pol Fihtenbaum, urednik “Sports Ilustrejted grupe”.

(B92)

Portal Analitika