Politika

Političke partije će i dalje sarađivati sa Komunikacionim timom za NATO

Poziv za članstvo u NATO predstavlja, nakon obnove nezavisnosti, ostvarenje je još jednog, istorijskog uspjeha Crne, ocijenjeno je na današnjem sastanku koji je sa predstavnicima političkih partija koje podržavaju članstvo Crne Gore u Sjevernoatlansku alijansu organizovao Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO.
Političke partije će i dalje sarađivati sa Komunikacionim timom za NATO
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, sastanak je rezultirao konkretnim idejama, sugestijama i prijedlozima za upotpunjavanje Akcionog plana KT za 2016., a predstavnici političkih partija iskazali su nedvosmislenu spremnost za nastavak saradnje sa Komunikacionim timom i čestitali na postignutim rezultatima.

"Uz konstataciju da treba nastaviti komunikaciju i dijalog sa građanima ponovljena je ocjena o komplementarnosti EU i NATO integracija, posebno kada je riječ o vladavini prava i daljem jačanju institucija sistema. U tom kontekstu postignuta je saglasnost o potrebi dodatnih napora u komunikaciji, naročito kada se razgovara o prednostima članstva u NATO, kao i o pitanjima koja još intrigiraju širu javnost. Takođe je prihvaćena inicijativa predstavnika albanskih partija da u budućoj promociji NATO integracija bude sadržaja i na albanskom jeziku", navodi se u saopštenju.

Sastanak je inicirao Komunikacioni tim Savjeta za člansto u NATO-u, a prisustvovali su predstavnici političkih partija koje podržavaju članstvo, a imaju svoje poslanike u Skupštini Crne Gore.

cdm

Portal Analitika