Fudbal

Spektakl kraj Đetinje, driblao i Genije

Dejan Savićević, Branko Brnović, Miodrag Martać, Vladimir Pižon Petrović, Boško Đurovski, Milovan Rajevac, Nebojša Uške Vučićević, Branko Smiljanić, Milorad Bajović, Rade Zalad, Darko Belojević... - svi oni uz još mnogo jakih imena na jednom mjestu. Veterani Budućnosti, Partizana, Crvene zvezde i Slobode bili su učesnici prvog Međunarodnog memorijalnog turnira u malom fudbalu „Srboljub Srbo Stamenković“ igranog tokom vikenda u Užicu.
Spektakl kraj Đetinje, driblao i Genije
Portal AnalitikaIzvor

Slavili su na kraju "starci" Partizana, ali je mnogo bitnije bilo druženje, sjećanje na Srbu Stamenkovića, kao i činjenica da je publika na jednom mjesto mogla da vidi toliko fudbalskih veličina...

Turnir u slavu majstora fudbalske igre podržali su sa tribina Stanislav Karasi, Dule Savić, Ratomir Dujković, Kule Aćimović, Zoran Filipović...

"Srbo je bio naš prijatelj i veliki fudbaler čija se majstorstva sa loptom i dalje prepričavaju. Nama je bila čast da nas Užičani pozovu na njegov memorijal", ričali su uglas velikani.

Stamenkovićev sin Nebojša, koji je nastupio za Crvenu zvezdu, zahvalio se učesnicima turnira održanom povodom na 19-godišnjice smrti njegovog oca.

Na memorijalu su učestvovale i dve ekipe Užičana, bivših Stamenkovićevih saigrača sa čuvenih turnira u malom fudbalu iz užičkog Velikog Parka. U utakmici za peto mjesto „Srbovi prijatelji“ pobijedili su „Crtani film“.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je simbolično Momir Bakrač, nekadašnji desni half Budućnosti i splitskog Hajduka, iako je reviju pratio sa klupe – sa štakama u rukama i gipsom na lijevoj nozi. Došao je u Užice da igra, a završio na operacionom stolu.

"Posljednjih pet, šest dana imao sam bolove u stopalu, ali misleći da nije ništa ozbiljno, krenuo sam u Užice da igram za Budućnost. U subotu ujutro stigli su me jaki bolovi ", ispričao je Bakrač za „Blic“.

Gosti su bili smješteni na Zlatiboru pa se Bakrač na bolove u nozi juče požalio ljekarima Specijalne bolnice „Čigota“ na Zlatiboru. Posle pregleda upućen je u užičku bolnicu.

"Dežurni ortopedi su konstatovali da je pukla tetiva i naložili hitnu intervenciju. Odmah su me operisali", objasnio je Podgoričanin.

(Šansasport.com)

Portal Analitika