Ostalo

Održan Kup Oslobođenja Podgorice u kuglanju

Kuglaški klubovi iz Podgorice,Aluminijum,Docle i Podgorica,uz pomoć Sekreterijata za kulturu i sport Podgorice, su bili organizatori prvog Kupa Oslobođenja Podgorice u kuglanju za muškarce,koje je održano u Tivtu,u dvorani Župa.
Održan Kup Oslobođenja Podgorice u kuglanju
Portal AnalitikaIzvor

Uz već pomenute klubove svojim učešćem i igrom, ovu manifestaciju podržali su i kuglaši tivatskog Mornara.

Ova sjajna sportska manifestacija,koja je održana u dupke punoj kuglani,je bila i ujedno poklon kuglaša iz Podgorice,svome gradu u čast Oslobođenja .

Prvo mjesto sa ukupno oborenih 3031 čunjeva osvojila je ekip Aluminijuma,druga je bila ekipa Mornara koja je oborila 2965 čunjeva,dok je treće mjesto pripalo ekipi Docle koja je oborila 2793 čunja, igrači Podgorice koji su ovog puta nastupali u potpuno podmlađenom sastavu oborila 2616 čunjeva,i osvojili četvrto mjesto.

Na stazama se vodila velika timska borba za svaki oboreni čunj,tako da su  prisutni gledoci mogli da uživaju i vide jedno jako dobro kuglanje,i sve što ovaj  lijepi i nada sve zahtjevan sport prouža.

Kao i u dosadašnjim takmičenjima,ponovo su dominirali kuglaši Aluminijuma,koji su jako dobrom igrom pokazali za što su trenutno najbolji muško kuglaški klub u Crnoj Gori.Dobru igru tokom čitavog trajanja turnira prikazala je i ekipa tivatskog Mornara,koja se ovog puta pokazala u svom pravom svijetlu,i bila dostojan sportski rival favorizovanoj ekipi Aluminijuma.

Sjajnu igru  i najbolji pojedinačni rezultat meča  sa 540 oborenih čunjeva,koju je danas demonstrirao  Grujica Šljivančanin,igrač Aluminijuma je  dokazao  da trenutno nema premca u crnogorskom kuglanju,dok je u svojim klubskim drugovima Nikolić Vladanu koji je oborio 512 čunjeva,i Matković Radanu sa oborena 508 čunja imao podršku za ukupno najbolji timski rezultat.

Iz ostalih ekipa izdvajamo danas inzvaredne Mladena Božinovića iz kuglaškog kluba Mornar sa oborena 531 čunja,i njegove klubske drugove Nikolu Petovića koji je oborio 507 čunjeva i Nikicu Krstioviča sa oborena 501 čunja.Ivicu Keretića sa oborena 503 čunja,kao  Dušicu Bojović koja je danas oborila 476 čunjeva,i Žarka Balabana sa oborena 470 su igrači koji su najviše doprijineli osvajanju trećeg mjesta ekipe Docle. Naša najbolja kuglašicu Marija Ham iz ekipe Podgorice je oborila 508 čunjeva,dok su ostala dva najbolja rezultata iz ove ekipe imali Robert Kiš koji je oborio 503 čunja,i Stanišić Igor sa oborena 434 čunja.

Sama kuglaška manifestacija je protekla u jako dobroj sportskoj i fer atmosveri i organizaciji,tako da svim akterima ovog Kupa Oslobođenja treba odati priznanje za jako dobro kuglanje i ponašanje.

Potpredsjednik Kuglaškog saveza Crne Gore Zoran Vukčević,je na kraju takmičenja u ime organizatora ovog Kupa,uručio pehare za osvojeno prvo,drugo i treće mjesto.

Portal Analitika