Region

Ponovo bačen suzavac, kamenjem gađali policiju

Pristalice kosovske opozicije su oko 15 časova u Prištini kamenjem gađali pripadnike Policije Kosova i prozore na zdanju parlamenta, javlja dopisnik agencije Beta iz Prištine.
Ponovo bačen suzavac, kamenjem gađali policiju
Portal AnalitikaIzvor

Oni su policajce gadjali i crvenom bojom, a na zgradi parlamenta je pričinjena velika šteta.
Policija obezbjeđuje sve prilaze Skupštini Kosova.

Policija je demonstrante potisnula do Nacionalnog pozorišta u Prištini gdje su oni ispred policajaca postavili kante sa smećem.

Suzavac i na sjednici Predsjedništva kosovske skupštine

Poslanica Samoopredjeljenja Aida Derguti aktivirala je danas suzavac na sjednici Predsjedništva Skupštine Kosova, izjavio je agenciji Beta zamjenik predsjednika Skupštine Kosova Slobodan Petrović.

Petrović je rekao da je prije toga na sjednici odlučeno da se 21 opozicionom poslaniku zabrani prisustvo današnjoj sjednici Skupštine Kosova koja treba uskoro da bude nastavljena, dok će šestorica poslanika opozicije moći da prate sjednicu.

Sjednica Skupštine Kosova ranije danas ponovo je prekinuta pošto su poslanici opozicije Glauk Konjufca i Time Kadrijaj aktivirali suzavac u skupštinskoj sali.

Odmah poslije incidenta, predsjednik parlamenta Kadri Veselji odredio je pauzu i sazvao vanrednu sjednicu Predsjedništva Skupštine.

Početku zasijedanja prethodilo je koškanje između poslanika Samoopredjeljenja i obezbjedjenja Skupštine zbog, kako su objasnili članovi tog opozicionog pokreta, oštre kontrole prilikom ulaska u zdanje parlamenta.

Poslanici su danas trebali da razmatraju 25 tačaka dnevnog reda, među kojima su najznačajnije prijedlozi Zakona o budžetu Kosova za 2016. godinu i Zakona o upravljanju javnim finansijama. (Portal RTCG)

Portal Analitika