Politika

DF: Protesti u Podgorici 20. i 23. decembra

Imajući u vidu da je Demokratski fronta (DF) bez prekida u protestima za formiranje prelazne Vlade od 27. septembra, na kojima se zajedno sa desetinama hiljada slobodnih građana bori za osnovna ljudska prava i fer i slobodne izbore, i da smo odložili protestne skupove u Podgorici kako bi ostavili prostor ostatku opozicije da se kroz pregovore izbori za prelaznu Vladu, a kako od toga najvjerovatnije neće biti ništa, Predsjedništvo DF-a je donijelo odluku da se i u nedjelju 20. decembra i u srijedu 23. decembra organizuju dva protestna skupa u Podgorici - saopšteno je iz tog političkog saveza.
DF: Protesti u Podgorici 20. i 23. decembra
Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštili, Predsjedništvo DF-a na ovaj način ohrabruje sve slobodnomisleće i prodemokratske strukture u zemlji da im se pridruže u borbi za prelaznu Vladu kao jedinog realnog mehanizma za sprečavanje izbornih krađa, pritisaka, ucjena i malverzacija i dokazuje da politika demokratskih, mirnih, nenasilnih, ali upornih i odlučnih protesta, nema alternativu u borbi za demokratiju i slobodu. Takođe, Predsjedništvo DF-a je potvrdilo raniju odluku da poslanici tog političkog saveza do daljnjeg neće učestvovatati u radu Skupštine.

- Predsjedništvo DF-a poziva sve građane Podgorice da se masovno priključe mirnim i nenasilnim protestima i daju svoj doprinos borbi za slobodu, demokratiju i promjene, bez kojih nema prosperiteta za našu državu, našu djecu i porodice. Vidimo se 20. i 23. decembra na platou ispred Skupštine, na slobodnoj teritoriji. Sloboda ili ništa – poručuju iz DF-a.

Portal Analitika