Društvo

MUP: Izvod iz registra rođenih može da se dobije i na kućnu adresu

Povodom velikog interesovanja za pribavljanje Izvoda iz registra rođenih za ostvarivanje doživotne naknade za majke troje i više djece, zainteresovane građane podsjećamo da ova dokumenta mogu naručiti preko sajta www.dokumenta.me - poručuju iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).
MUP: Izvod iz registra rođenih može da se dobije i na kućnu adresu
Portal AnalitikaIzvor

Preko ovog portala može se podnijeti i proslijediti obrazac zahtjeva za izdavanje izvoda iz registra rođenih, uvjerenja iz registra crnogorskih državljana i uvjerenja iz registra prebivališta.

Zahtjev se, kako navode iz MUP-a, može podnijeti za sebe ili svoju maloljetnu djecu. Zahtjev se može podnijeti isključivo ako je građanin saglasan da mu isprave budu dostavljene na kućnu adresu kao vrijednosna pošiljka i da se podaci (lično ime, adresa i broj telefona) mogu dostaviti kurirskoj pošti. Davanjem naloga za dostavu dokumenata na adresu se obavezujete da platite troškove poštarine po prijemu pošiljke, a po ponuđenim cijenama Maksexpress-a.

Iz MUP-a ističu da s obzirom na svrhu za koju se traži dokument (ostvarivanje doživotne naknade), ne plaća se administrativna taksa, već samo dostava na kućnu adresu u iznosu od 3,5 eura. Isporuka traženih isprava vrši se za Podgoricu po sistemu danas za sjutra, a za ostale gradove u roku do četiri radna dana, uz potpis podnosioca zahtjeva i stavljanja na uvid identifikacionog dokumenta prilikom preuzimanja.

„Takođe, koristimo priliku da podsjetimo kolege iz Ministarstva rada i socijalnog staranja da u sklopu projekta socijalni karton imaju direktan pristup Centralnom registru stanovništva, te da u tom slučaju MRSS ima sve podatke, pa građanima nijesu potrebni izvodi iz registra rođenih. Cijenimo izuzetno korisnim prije svega za građane, ali i za zaposlene u područnim jedinicama i filijalama za upravne unutrašnje poslove koji ovih dana imaju povećan obim posla, da MRSS za podnošenje prijava za ostvarivanje doživotne naknade za majke troje i više djece ne traži izvode iz registra rođenih. Na taj način bismo zajedno bili dobar servis građanima, što je prioritet u našem radu“, zaključuju iz MUP-a.

Portal Analitika