Politika

ĐUKANOVIĆ OCIJENIO: Opozicija želi da vrati Crnu Goru u prošlost

Opozicija uporno pokušava da Crnu Goru vrati u prošlost, kazao je premijer Milo Đukanović, ocjenjujući da većina građana neće dati podršku takvoj politici na narednim izborima.
ĐUKANOVIĆ OCIJENIO: Opozicija želi da vrati Crnu Goru  u prošlost
Portal AnalitikaIzvor

Upitan šta će se desiti ukoliko opozicija uspije da na narednim izborima smijeni vlast i da li to znači da je Crnoj Gori put u NATO zaustavljen, Đukanović je rekao da iskreno vjeruje kako se to neće dogoditi, ocjenjujući da ga u to uvjerava stanje u opoziciji.

„Nažalost, opozicija je mnogo doprinijela da se stanje odnosa na relaciji vlast-opozicija ne mijenja već dvadesetak godina. To je prije svega ona opozicija koja je 1996. i narednih godina pokušala da zaustavi Crnu Goru u njenom otklonu od Miloševićeve politike“, kazao je Đukanović za Radio Slobodna Evropa.

To je, kako je dodao, ista opozicija koja je pokušala da Crnu Goru 1999. Izloži NATO bombarderima.

„Te stranke su snažno protivile obnovi nezavisnosti 2006, a ta ista opozicija je nakon toga molila NATO i evropske zvaničnike da ne primaju aplikacije Crne Gore za članstvo u tim savezima. To je opozicija koja se i ovih dana snažno protivi državnom kursu evropske i evroatlantske integracije“, kazao je premijer.

Đukanović je ocijenio da opozicija vrlo istrajno pokušava da Crnu Goru vrati u prošlost.

„Te stranke su očigledno nesvjesne neminovnosti koji su se dogodili još padom Berlinskog zida i svim što je bilo nakon toga. Vjerovatno u strahu od tog novog i njima nepoznatog opozicija pokušava da zaustavi Crnu Goru u prošlosti i u tome je bit njihove politike“, precizirao je on.

Premijer smatra da je razumna, trezvena, razborita  demokratska i proevropska većina u Crnoj Gori svjesna da je davanje podrške takvoj politici  na predstojećoj politici bilo poništavanje svog društvenog i ekonomskog kapitala koji je napravljen u posljednjih 20 godina.

rtcg.me

Portal Analitika