Svijet

Etihad Airways vodeća svjetska aviokompanija

Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Etihad Airways dobio je, već sedmu godinu zaredom, priznanje za vodeću svjetsku aviokompaniju, na godišnjoj gala ceremoniji World Travel Awards (WTA) za ovu godinu.
Etihad Airways vodeća svjetska aviokompanija
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ta kompanija je, kako se navodi u saopštenju, dobila je još tri prestižne nagrade, odnosno vodeća svjetska aviokompanija ove godine - za prvu klasu, sistem zabave na letu i za kabinsku posadu, prenosi Biznis.ba.

“Te četiri nagrade označavaju kraj jedne izuzetno uspješne godine za nacionalnu aviokompaniju UAE, koju su obilježili uvođenje u rad najnovijih aviona tipa Airbus A380 i Boing 787 Dreamliner sa najinovativnijim kabinama u svijetu komercijalne avijacije, novi proizvodi i usluge na letu, kao i uvođenje novog dizajna spoljašnjosti aviona i novih uniformi”, navodi se u saopštenju.

Komercijalni direktor Etihad Airways-a, Peter Baumgartner, kazao je da je to značajna nagrada za velike napore koje su svi u Etihad Airways-u uložili kako bi ta mlada i progresivna kompanija postala svjetski lider u oblastima inovacije, gostoprimstva i stila.

On je dodao da Etihad ostaje posvećen transformaciji avioindustrije stalnim ulaganjem u najbolje ljude, proizvode i tehnologiju.

Osnivač i predsjednik WTA, Graham E. Cooke, saopštio je da su glasači širom svijeta prepoznali posvećenost Etihada luksuznom putovanju i odali su priznanje ambiciji te kompanije da ponovo definiše način na koji će aviokompanije da funkcionišu u 21. vijeku.

"Sa nestrpljenjem očekujem da otkrijem šta je Etihad pripremio za narednu godinu kako bi očuvao svoju vodeću poziciju u međunarodnoj avijaciji. Čestitam cjelokupnom timu u Abu Dabiju i širom svijeta i želim vam mnogo sreće u narednoj godini", rekao je Cooke.

Etihad Airways je 4. decembra proglašen za aviokompaniju naredne godine po izboru časopisa Air Transport World (ATW), što se se smatra jednim od najprestižnijih priznanja u oblasti avijacije.

Aviokompanija je takođe dobila nagradu najbolja biznis klasa na dodjeli Ultratravel nagrada u Dubaiju, čime je upotpunjena dugačka lista značajnih nagrada koje je aviokompanija dobila širom svijeta tokom ove godine.

Etihad Airways je počeo da radi 2003. godine, a u prošloj godini je prevezao 14,8 miliona putnika.

Izvor: biznis.ba; foto: travelmagazine.rs

Portal Analitika