MMA: Mekgregoru 'borba vijeka' za 13 sekundi!

Irski MMA Borac Konor Mekgregor trijumfovao je u ’borbi vijeka’ protiv Žozea Alda nokautom poslije samo 13 sekundi.
MMA: Mekgregoru 'borba vijeka' za 13 sekundi!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Mekgregor je u „MGM areni“ u Las Vegasu osvojio pojas u pero kategoriji i oborio rekord koji je držala Ronda Rouzi, koja je u januaru za 14 sekundi nokautirala Ket Zingano.

Momak iz Dablina nanio je prvi poraz Brazilcu poslije deset godina i prekinuo njegovu petogodišnju dominaciju u ovoj kategoriji. Poslije nekoliko sekundi u kojima su jedan drugog odmjeravali na sredini oktagona, Aldo je bio taj koji je prvi krenuo u napad. Mekgregor se izmakao i izbjegao kroše, a onda lijevom rukom iz kontre pogodio protivnika u bradu.

„Ponavljam, niko ne može da podnese taj udarac lijeve ruke. On je snažan i brz, ali je preciznost pobijedila snagu, a tajming je pobijedio brzinu“, rekao je Mekgregor koji je popravio skor na 19-2.

Žoze je čak uspio da udari Irca dok je padao, ali se brzo našao na podu i uslijedila je serija udaraca poslije koje je sudija prekinuo borbu.

„Krenuo je udarcem ka mojim grudima koji ja nijesam očekivao i odgovorio sam udarcem. On je potom pogodio sljedeći udarac i to je bilo sve. Mislim da je potreban revanš, ovo u stvari i nije bila borba“, priznao je Brazilac koji je doživio tek drugi poraz u 27. nastupu.

mma13

Duel dvojice rivala bio je jedan od najposjećenijih u istoriji UFC sportova, zbog dugogodišnje vladavine Aldo, ali i činjenice da je Mekgregor jedna od najvećih zvijezda u borilačkim sportovima. Borba je trebalo da bude održana u julu, ali se Žoze povukao zbog povrede rebara.

Irac je zbog toga morao da se suoči sa Čedom Mendešom za osvajanje privremenog pojasa pero kategorije.

U najavi spektakla u Las Vegasu dvojica rivala imala su nekoliko sukoba koji su kulminirali na mjerenju, kada je predsjednik UFC Dana Vajt morao da ih razdvaja. Mekgregor je izjavio da ne očekuje da će Aldo izdržati ni rundu, što je i potvrdio u noći između subote i neđelje.

„Žao mi je Žozea, on je sjajan šampion. Zaslužili smo da se borimo mnogo duže“, dodao je on.

Foto: www.unilad.co.uk

Portal Analitika