Fudbal

Srušio Mančester Junajted nekoliko dana nakon smrti ćerke

Maleni Bornmut srušio je u subotu uveče veliki Mančester Junajted, ali je potpuno zadivljujuća priča koja se krije iza uspjeha Trešnjica, tačnije veziste Harija Artera, koji je prevazišao sopstvenu porodičnu tragediju i pomogao saigračima da prirede senzaciju.
Srušio Mančester Junajted nekoliko dana nakon smrti ćerke
Portal AnalitikaIzvor

Nije dalo gol, to su uradili Stanislas i Džošua King, ali je reprezentativac Republike Irske pristao da izađe na teren iako je tokom neđelje preminula njegova tek rođena ćerkica.

Saigrači iz redova Bornmuta nosili su crne florove iz poštovanja prema saigraču, a menadžeru Ediju Houu nije preostalo ništa drugo nego da se javno zahvali Arteru za postupak.

„Bila je ovo teška neđelja za Harija, posebno za njegovu porodicu. Život ponekad umije da servira neprijatne stvari ljudima i sigurno je ovo bila emocionalna sedmica za njega. Mislim da se dostojanstveno ponio tokom situacije, a odigrati meč na način na koji je on to učinio, dok vam se svašta mota po glavi, ne mogu da mu se zahvalim dovoljno“, istakao je Hou.

Menadžer Bornmuta otkriva da je nakon meča bilo emocionalno u svlačionici.

„Pokazao je veliku snagu kada je trebalo suzdržati emocije, a moram da istaknem i da su se saigrači na pravi način ponijeli prema njemu. Ponosan sam na Harija, ali znam da bol zbog gubitka ćerke neće tako lako prestati. Zato ćemo voditi računa o njemu, a naše misli su i u ovom trenutku uz njega i njegovu porodicu“, napominjue Hou.

Šef struke Trešnjica kaže da je Arter sam odlučio da igra protiv Junajteda.

„Nije postojala ni trunka sumnje u njegovoj glavi niti dilema da li želi da igra. Nisam morao da ga pitam kako se osjeća, samo me je pogledao i znao sam da je spreman. Čim smo samo jednom razgovarali, znao sam da neće biti problem, I da će sigurno igrati. Znate koliko nam je važan“, podsjetio je Edi Hou.  

(Mozzartsport)

Portal Analitika