Fudbal

Ilija Spasojević u Melaka junajtedu

Ilija Spasojević novi je član Melaka junajteda, a stavljajući paraf na vjernost timu koji se takmiči u Premijer ligi Maleziji crnogorski internacionalac nakon pet godina napustio je Indoneziju.
Ilija Spasojević u Melaka junajtedu
Portal AnalitikaIzvor

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore juče je potpisao ugovor u hotelu ,,Pan Pacific“ u glavnom gradu Malezije Kuala Lumpuru, uz prisustvo predsjednika kluba Datuk Seri Ir Hj Idris Bin Hj Harona koji je ujedno i premijer pokrajine Melaka.

- Melaka junajted mi je poslao ponudu koja se ne odbija. Radi se o klubu koji ima velike ambicije i mislim da sam napravio pravi potez - rekao je za Arenu Ilija Spasojević.

Potpisivanjem ugovora u Maleziji Spasojević će poslije pet godina zaigrati van Indonezije, gdje je stekao mega slavu. Crnogorski internacionalac u zemlji od 270 miliona stanovnika, nastupao je za pet klubova i istovremeno oborio brojne rekorde, što potvrđuju brojke - 55 golova na 89 zvaničnih utakmica.

- Nije bilo lako napustiti Indoneziju jer sam se adaptirao na ovdašnju ligu i igrao za najveći klub Persib Bandung. U oktobru smo čak osvojili Kup Predsjednika koji je, s obzirom da je prvenstvo prekinuto, najprestižnije takmičenje ove sezone - dodao je Spasojević, kojem je Melaka junajted 13. klub u karijeri, koju je gradio kroz šest zemalja (Crna Gora, Srbija, Gruzija, Letonija, Grčka, Indonezija).

Ali, ovaj transfer nije iznenađenje s obzirom da je FIFA suspendovala Fudbalski savez Indonezije u maju ove godine, a i čak nakon nekoliko mjeseci ne nazire se rješenje između ministarstva sporta i Fudbalskog saveza, pa igrači u velikom broju napuštaju indonežanski fudbal koji je u velikoj krizi.

- Ne vidim budućnost u Indoneziji sve dok se stvari ne vrate u normalu i dok ne krene zvanično prvenstvo priznato od saveza, ministarstva sporta i Fife. Ali, ako je došlo vrijeme da napustim Indoneziju, mislim da sam odlaskom u Melaku donio pravu odluku - naglasio je Spasojević. 

Portal Analitika