Društvo

Liberalna partija i ove godine na Montenegro pride

Liberalna partija podržala je i ove godine Monenegro Pride, manifestaciju jačanja ljudski prava LGBTIQ osoba i borbe za jednakost svih građana Crne Gore. Shvatajući neophodnost izgradnje otvorenog društva u kojem se svaki pojedinac mora osjećati komotno i sigurno, LP je snažna podrška i ovoj zajednici od početka njenog djelovanja, saopšteno je iz Liberalne partije.
Liberalna partija i ove godine na Montenegro pride
Portal AnalitikaIzvor

- Liberalnu partiju na Montenegro pride 2015. predstavljaće potpredsjednica Satka Hajdarpašić koja je i članica Komiteta za ljudska prava Liberalne internacionale, portparol LP Ammar Borančić kao i predstavnici Mladih LP i članovi najviših organa stranke. Predsjednik liberala Andrija Popović, koji i pored dobre volje ove godine, nažalost, nije u mogućnosti da prisustvuje, uputio je pismo podrške organizatorima Montenegro Pride - saopšteno je iz LP.

Liberalna partija nikada nije kalkulisala sa osnovnim načelima slobode i ljudskih prava koja moraju pripadati svakom čovjeku i koja društvo i država moraju zaštiti. Istrajnost liberala ovakim uvjerenjima, već 25 godina, izgradila je snažne temelje današnje Crne Gore i građanskog društva koje se segmentirano integriše u evropske i evro-atlanske tokove, pokazujući svoje nastojanje da pripada porodici modernih, demokratskih i naprednih država.

Portal Analitika