Društvo

Treći Montenegro Prajd danas u Podgorici: Šetaće od Skupštine doTrga Republike

Predsjednik Upravnog odbora organizacije Kvir Montenegro, Danijel Kalezić rekao je da se povorka organizuje kako bi bila skrenuta pažnja na brojne probleme sa kojima se LGBTIQ populacija suočava.
Treći Montenegro Prajd danas u Podgorici: Šetaće od Skupštine doTrga Republike
Portal AnalitikaIzvor

On je pozvao sve građane Podgorice i Crne Gore koji vjeruju da ljudska prava moraju biti jednaka za sve, da se pridruže Povorci.

Organizatori su pozvali kompletan sastav Vlade da učestvuju u Povorci, kao i predsjednika Skupštine Ranka Krivokapić i sve poslanika i poslanice.

Okupljanje i ulazak učesnika povorke počeće u 10 sati i 30 minuta. Tačka ulaska je neposredno pored hotela “M Nikić” u ulici Kralja Nikole.

Nakon okupljanja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, u blizini zgrade Pošte Crne Gore, planirano je Povorka krene od zgrade Skupštine, Bulevarom, nakon čega će skrenuti desno u Ulicu Stanka Dragojevića.

Učesnici povorke proći će pored Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, zgrade Vlade i Crnogorskog narodnog pozorišta, nakon čega će skrenuti u Bokešku ulicu.

Planirano je da iz te ulice skrenu desno i nastave Njegoševom ulicom pored spomenika Marku Miljanovu i zgrade Opštine Podgorica.

Šetnja će biti završena na Trgu Republike, između zgrade biblioteke “Radosav Ljumović” i buduće zgrade Opštine Podgorica.

MINA

Portal Analitika