Ostalo

Hiršeru veleslalom u Val D Izeru

Austrijanac Marsel Hiršer pobjednik je trećeg veleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u francuskom Val D Izeru /Val d'Isere/.
Hiršeru veleslalom u Val D Izeru
Portal AnalitikaIzvor

On je bio vodeći i nakon prve vožnje, a do treće pobjede ove sezone došao je u ukupnom vremenu dva minuta, osam sekundi i 49 stotinki. Ove sezone dobio je veleslalom i superveleslalom u Biver Kriku. To je njegova 34. pobjeda u Svjetskom kupu, a 16. u veleslalomu.

Hiršer je sekundu i 29 stotinki bio brži od drugoplasiranog Njemca Feliksa Nojrojtera, dok je Francuz Viktor Mufa-Žande na trećem mjestu imao sekundu i 58 stotinki slabije vrijeme od pobjednika. Na četvrtom mjestu završio je Austrijanac Manuel Feler, peti je bio Finac Markus Sandel, a šesti Italijan Đovani Borsoto.

Hiršer je vodeći u plasmanu veleslaloma sa 260 bodova.Mufa-Žande je drugi sa 166, dok bod manje ima trećeplasirani Nojrojter.Hiršer je današnjom pobjedom preuzeo vođstvo i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 360 bodova. Norvežanin Aksel Lund Svindal je drugi sa 317, dok je treći Ted Ligeti sa 180 bodova.

Skijaši će sjutra u Val D Izeru voziti slalom.

Portal Analitika