Muzika

VIDEO: "Plavooki" bi danas napunio sto godina

Bio je miljenik žena, prijatelji su mu bili predsednici Amerike i šefovi mafije - planetarna zvijezda prije Elvisa Prislija i "Bitlsa", Frenk Sinatra bi danas napunio 100 godina.
VIDEO: "Plavooki" bi danas napunio sto godina
Portal AnalitikaIzvor

"Plavooki" (Blue Eyes) ili "Glas" (The Voice), kako su ga nazivali obožavaoci, rođen je 12. decembra 1915. godine u Nju Džersiju, u porodici siromašnih italijanskih emigranata.

Muzikom je rano počeo da se bavi, prvo u maloj grupi, a zatim samostalno. Vrlo brzo počeo je da niže uspjehe, stičući milione fanova širom svijeta. Nakon procvata roka, koji je zadao ozbiljan udarac njegovoj karijeri, Sinatra se okreće Holivudu. Za ulogu u filmu "Odavde do vječnosti" 1953. godine osvojio je Oskara za najboljeg epizodnog glumca.

Od tada se uporedo bavio glumačkim i pjevačkim poslom. Prodao je više od 250 miliona ploča i nastupio u skoro 60 filmova. Poput prave zvijezde, čitavog života punio je stranice žute štampe svojim brakovima - četiri puta se ženio - brojnim ljubavnim aferama, vezama s mafijom i sklonošću ka piću.

U Holivudu postoji priča da je sahranjen sa paklom cigareta i flašom burbona...

Njegova muzika, najčešće inspirisana ljubavnim temama, postala je bezvremena, a svojim specifičnim glasom i dalje oduševljava stare i stvara nove obožavaoce. Umro je u noći 14. maja 1998. godine od srčanog udara, a Las Vegas - grad koji nikada ne gasi svjetla - zoru je dočekao u mraku.

Izvor: B92.net

Foto: thedailybeast.com

Portal Analitika