Ostalo

Njemačka dočekala dvoboj Šumija mlađeg i Rozberga

Na završnom spektaklu godine "Stars and Cars", Mercedes je odlučio da danas organizuje trku poput spektala "Race of Champions". Već u prvoj rundi jedan protiv drugog voziće Mik Šumaher i Niko Rozberg...
Njemačka dočekala dvoboj Šumija mlađeg i Rozberga
Portal AnalitikaIzvor

Kao i svake godine, njemačka fabrika automobila organizuje u Štutgartu događaj na kojem će fanovi imati priliku da se druže s njezinim najvećim automobilističkim zvijezdama, uključujući i Rozberga i Luisa Hamiltona. Ove godine biće prvi put na stadionu gradskog fudbalskog prvoligaša organizirana i trka na improviziranoj stazi. Vozači iz različitih vozačkih takmičenja međusobno će se boriti u raznim Mercedesovim modelima automobila. Među onima koji su dobili posebnu pozivnicu, zahvaljujući glasanju fanova na Internetu, našao se i Mik Šumaher, sin sedmostrukog F1 prvaka, koji je vozač njemačke Formule 4. Njemački mediji radovali su se dvoboju Šumija mlađeg sa zvijezdama Formule 1, a ždrijeb je htio da 16-godišnjak već u osmini finala dobije Nika Rozberga pa će se takav scenario zaista i dogoditi.

- To je nešto što nikako nisam očekivao. Pitanje je časti biti ovdje s mnogim sjajnim vozačima, uspješnim i iskusnim - kratko je najavo spektakl Mik Šumaher, a iz Mercedesa su potcrtali kako to ipak nije početak poslovne saradnje s mladim vozačem, već je samo gost.

Mercedes će na ovoj trci predstavljati njegove najveće zvijezde Formule 1, DTM-a i drugih automobilističkih takmičenja: Hamilton, Rozberg, zatim Paskal Verlajn, Pol di Resta, Geri Pafet, Robert Vikens, Kristijan Fitoris, Danijel Žunkadelja, Lukas Auer i Maksimilijan Gec.

Izvor: Tportal.hr

Foto: mercedes.com

Portal Analitika