Politika

Kako je Bulatović govorio o Bulatoviću

Na anti-NATO protestu u subotu ispred zgrade parlamneta, govoriće i bivši predsjednik Crne Gore i Vlade SRJ Momir Bulatović. Biće to prilika da se nakon 14 godina od kada ga je sa liderskog mjesta tada najjače opozicione partije SNP smijenio njegov prezimenjak Predrag na jednom političkom događaju ponovo sretnu dva Bulatovića.
Kako je Bulatović govorio o Bulatoviću
Portal AnalitikaIzvor

Ko je najgori čovjek: Nije zgoreg podsjetiti da odnosi dva prezimenjaka od rastanka nijesu bili nimalo prijateljski. Mnogo teških riječi izgovorili su na račun jedan dugoga. Evo samo jedne karakteristične epizode. U avgustu 2006. godine, tada počasni predsjednik opozicione Narodne socijalističke partije Momir Bulatović, gostujući na crnogorskoj televiziji IN za nekadašnjeg najbližeg saradnika i tada lidera vodeće opozicione partije Predraga Bulatovića, rekao je: ,,On je najgori čovjek kojeg je u životu sreo“. Momir Bulatović se par dana nakon toga ,,ispravio“ u tabloidu ,,Kurir“ kazavši: ,,Rekao sam Predrag Bulatović je najveći prevarant kojeg sam ikad sreo. Sretao sam mnogo loših ljudi od Bijele kuće pa nadalje, ali tako lošeg čovjeka nisam nikad sreo“ (,,Kurir“, 23. avgusta, 2006. godine). Momir Bulatović je naglasio da stoji iza svake riječi koju je izgovorio, a Predrag je taj napad na njega nazvao napadom na ,,njegovu partiju“.

Kako je počelo: Kakav će susret dva Bulatovića na anti-NATO protestu čiji je jedan od organizatora Predrag Bulatović? Zajedničko im je da su bili predsjednici SNP-a, a nakon raskola i napuštanja stranke, političko djelovanje nastavili su, ne tako uspješno, u novim partijama koje su osnovali. Netrpeljivost dva Bulatovića počela je kada je jedan od njih (Predrag) poželio da bude „kalif umjesto kalifa“(Momira) daleke 2001. godine. Momir Bulatović, osnivač i prvi predsjednik SNP-a ostao je dosljedan sljedbenik lika i djela ,,velikog vožda“, Slobodan Miloševića i nakon oktobarskih promjena u Beogradu 2000. godine. Zbog toga nije više bio miljenik zvaničnog Beograda, a naročilo Zorana Đinđića i Vojislava Ko- štunice. Prvi se u SNP-u prestrojio njegov potpredsjednik i prezimenjak Predrag za koga su tada govorili da je ,,zaspao sa Miloševićem, a probudio se vjeran Koštunici“. Po nalogu DOS-a, Predrag je krajem januara 2001. godine, na sjednici Glavnog odbora SNP-a, natjerao Momira Bulatovića da podnese ostavku na predsjedničku funkciju. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika