Fudbal

Zenit poslao Anćelotiju bezobraznu ponudu!

Ruska Izvestija tvrdi da je naredna destinacija Karla Anćelotija - Zenit!
Zenit poslao Anćelotiju bezobraznu ponudu!
Portal AnalitikaIzvor

Prema navodima ovog lista jedan od najboljih evropskih stručnjaka dobio je bezobraznu ponudu iz Sankt Peterburga, koja bi mu garantovala platu od basnoslovnih 16.000.000 eura po sezoni i ugovor na dvije godine! To znači da bi Don Karleto stao odmah iza Žozea Murinja na vrhu liste najplaćenijih trenera. Posebni u Čelsiju ima čak 18.000.000 eura godišnje, što je i više nego duplo u odnosu na platu koju trenutno ima Andre Vilas Boas na klupi Zenita. Takođe, Zenit bi tako italijanskom strategu dao primanja koja su za nijansu veća od onih koje je on imao u Realu (oko 15.500.000 eura prim. aut.).

Izvestija tvrdi i da je Anćeloti postigao načelni dogovor sa upravom ruskih Tobdžija da naslijedi Vilas Boasa na kraju sezone, ali pod jednim uslovom - da mu klub obezbijedi ogromna finansijska sredstva kako bi sastav napravio po svojoj želji i kako bi sa klubom pokušao da napadne trofej Lige šampiona. Potpisivanje saradnje moglo bi da dođe tek u narednom periodu. 

Prema riječima renomiranog fudbalskog agenta Šandora Varge postoji i nekoliko velikih problema u priči oko angažovanja Anćelotija. Prije svega, činjenica je da Italijan nije navikao da radi u uslovima đe postoji ograničenje broja stranaca, a finansijski fer-plej je veliki kamen spoticanja, zbog toga što klub neće moći da potroši astronomske sume novca bez adekvatnog pokrića. Takođe, Bajern bi na kraju sezone mogao da ostane bez Pepa Gvardiole, zbog čega bi Anćeloti imao pol poziciju da postane novi komadant bavarske armije. 

Ali, ne treba zaboraviti ni nedavnu Anćelotijevu izjavu, u kojoj je naglasio da "želi da radi u sredini koja će mu omogućiti da osvoji Ligu šampiona, bez obzira na zemlju u kojoj taj klub igra".

Portal Analitika