Crna hronika

Rasvijetljeno ubistvo u aprilu u Kotoru; sin ubio majku

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor rasvijetlili su krivično djelo teško ubistvo, počinjeno u Kotoru na štetu S.B, čije je beživotno tijelo zatečeno 19. aprila 2015. godine u porodičnoj kući, i zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo lišili slobode njenog sina P.B. (45) iz Kotora, saopšteno je Portalu Analitika iz MUP-a.
Rasvijetljeno ubistvo u aprilu u Kotoru; sin ubio majku
Portal AnalitikaIzvor

Beživotno tijelo S.B. je, nakon prijave građana da se iz kuće osjeća neprijatan miris, navedenog datuma zatečeno u njenoj kući u Kotoru.

"Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a izuzeti predmeti i tragovi upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja. Izvršena je obdukcija tijela S.B, koja je preminula dva do tri mjeseca prije pronalaska tijela. Policijsko – tužilačke aktivnosti, vještačenja i druge mjere i radnje preduzete tokom višemjesečne istrage ukazale su na sumnju da je S.B. preminula nasilnom smrću, te da ju je života lišio sin P.B. upotrebom noža. Nakon što ju je lišio života, on je njeno tijelo, kako se sumnja, ostavio zaključano u njihovoj porodičnoj kući", navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeni P.B. je juče, uz krivičnu prijavu, priveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnova sumnje da je, na štetu svoje majke S.B, počinio krivično djelo teško ubistvo.

ZVDT je za osumnjičenog donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

Portal Analitika